Naisten Korisliiga-joukkue voittoputkessa

4.12.2016

Kaksintaistelut olivat ajoittain kovaotteisia. Tässä painisilla Niina Mattila ja PeKan kolmesta vahvistuksesta Amanda Lassiter.
Tierra Henderson teki mitä ammattilaiselta voi odottaa ja siinä olikin vastustajalla kaksinkäsin pideltävää.
Tanssikoulu Loiste valaisi puoliajan.
Lotta Vesiluoma nakkasi kolme kolkkia ja pari näyttävää ajoa sisään ja niinpä hänet valittiin ottelun onnistujaksi.

EBT haki keskiviikkona Kouvottarilta sarjapisteet vieraspelissä ja jatkoi lauantaina kotivoitolla Peli-Karhuja vastaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt EBT:n voittoon, joten kotijoukkueella oli otteluun lähdettäessä henkinen etu puolellaan.

Ottelun ensimmäinen puolikas ja varsinkin kakkosjakso olivat hyvin kotijoukkueen kontrollissa. Loppua kohti PeKa pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan, mutta ei pystynyt kääntämään ottelua itselleen. EBT:lle voitto selvin numeroin 80-64, jaksotulokset: 28-21, 20-9, 16-12 ja 16-22.
 
Sääntöjen mukaan enemmän pisteitä tehnyt joukkue voittaa. EBT:n onnistumisprosentti kaikissa heittokategorioissa oli parempi kuin PeKa:lla, mikä tällä kertaa ratkaisi voiton. Muuten tilastot olivat suunnilleen tasan tai menivät ristiin, kuten tasaväkisiltä joukkueilta voi odottaakin.
 
Post-game press conferencessa EBT:n head coach Niko Hellman kiitteli joukkueensa keskittymistä, intensiteettiä ja toteutusta ottelun ensimmäisellä puoliskolla. "Vahva alku antoi meille edun, mutta totesin puoliajalla kopissa, että peli ei ole vielä ohi", Niko kommentoi. "Siitä huolimatta tulimme toisella puoliskolla kentälle lähinnä katselemaan peliä", Niko jatkoi. Vaikka jälkimmäinen puolikas oli selviytymistä, Niko kehui joukkueensa kokonaispanosta. "Tänään oli kauden paras suoritus siinä, miten toteutimme puolustussuunnitelmaamme", totesi Niko.
 
Niko joutui hieman ymmälleen, kun häneltä kysyttiin syytä sille, miten PeKa sai vietyä hyökkäyslevypallot 14-7, vaikka EBT voittikin levyrit yhteensä 43-36. "PeKa oli aktiivisempi ja joukkueen game plan ehkä ohjasi levyrit Lassiterille", Niko pohti. Kysyttäessä joukkueen onnistujia, Niko nosti puolustuspäässä esiin koko joukkueen panoksen ja hyökkäyksessä Helena Sivulan, joka pelasi Nikon mukaan pitkästä aikaa lähempänä omaa tasoaan.
Vahvan ottelun pelannut EBT:n Tierra Henderson (25 pistettä ja 7 levypalloa) löysi hyvin yksinkertaisen syyn voitolle. "Hyökkäyspelin tehokkuus. Toteutimme paremmin", analysoi Tierra tyhjentävästi.
 
Vierasjoukkue Peli-Karhujen valmentaja Roope Mäkelä harmitteli ottelun kaksijakoisuutta. "Tulimme heikosti peliin", Roope totesi. "Voitimme toisen puoliskon, mutta se ei paljoa lämmitä. Pääasia, ettei retkahdettu", Roope jatkoi. "EBT hyökkäsi hyvin. Kun tuplasimme puolustuksessa, vastustajalle avautui kolmospaikkoja. Meiltä puuttui nopea peli kokonaan, joten emme päässeet ratkaisupaikkoihin. Toisaalta, nopeaa peliä on vaikea pelata, jos joutuu poimimaan pallon sukasta. Meillä on paljon töitä edessä", Roope kuittasi. "Roosa Lehtorannalla oli hyvä ja röyhkeä peli tänään ja sitä koko joukkueemme tarvitsisi. Meidän pitäisi haastaa ja päästä heittämään vapareita", Roope jatkoi.
 
Ottelun onnistujina palkittiin vieraiden Roosa Lehtoranta ja kotijoukkueen Lotta Vesiluoma.