EBT:n Naisille pisteet Pohjanmaalta

15.1.2017

Morgan Bailey jatkaa tasaisen vahvaa tekemistään Kuva: Kari Mattila
Voittajien on helppo hymyillä! Kuva: Kari Mattila
Tierra Hendersson on tuonut mukanaan voiton tahtoa Kuva: Kari Mattila
Kristiina Kourilehto esitti vahvoja otteita Vimpelin pelissä Kuva: Kari Mattila

EBT:n Korisliiga-joukkue on saanut mahtavan vireen päälle. Keskiviikkona Äänekoski nujertui huippujännässä trillerissä kotona ja lauantaina kaatui Vimpeli vieraissa.

EBT:n Naisten Korisliiga -joukkue katkaisi viidennessä keskinäisessä kamppailussa Vimpelin Vedon voittoputken pistein 59-70. ViVe oli ollut kaikissa aikaisemmissa liigakohtaamisissa vahvempi, mutta tällä kertaa espoonlahtelaiset väänsivät voiton tehokkaammalla viimeistelyllä - eli koripallovalmentajien kielellä executiolla.

ViVe vei tasaisen kamppailun kaksi ensimmäistä neljännestä pistein 17-15 ja 13-10, mutta toinen puolikas mentiin EBT:n... komennossa 12-17 ja 17-28. 10 johtoaseman muutosta ja seitsemän tasatilannetta kertovat, että ottelu oli todella tasaväkinen. Ratkaisu nähtiin vasta viiden viimeisen minuutin aikana, kun EBT selätti kotijoukkueen yhdeksällä onnistuneella vaparilla.

EBT:n tehokkaita olivat tuttuun tapaan "Rankaisen-aina-jos-jätät-mut-vapaaksi" Kristiina Kourilehto yhdeksällä pisteellä ja kolmella levyllä sekä jenkkiosaston Tierra Henderson (25p) ja Morgan Bailey (12p ja 8l).

"Puolustaminen on ollut kasassa jo pidempään ja se oli todella laadukasta tänäänkin. Olen erittäin iloinen viimeisen 12min hyökkäyspelaamisesta miten osa pelaajista oivalsi asioita. Kun saamme tälläisen ilmeen kaikkien käyttöön toistuvast, niin hyvä tulee!" kommentoi joukkueen päävalmentaja Niko Hellman lauantain Vimpelin ottelusta. 

EBT:n saldo sarjassa on tähän mennessä 7/10, mikä tarkoittaa 14 sarjapistettä ja kuudetta sijaa. Seuraavaksi EBT kohtaa kotonaan lauantaina 21.1. finaalipelejä tavoittelevan Forssan Alun.

Tule paikalle ja kannusta kotijoukkue voittoon!