Naiset kotivoittoon

23.1.2017

Ottelu oli pitkään tasainen ja tilanteet tiukkoja
Lotta Aaltonen uhkuin pelihaluja loukkaantumisen jälkeen
Roosa Lukkarinen onnistui hienosti ratkaisuhetkillä
Tierra Henderson on monessa mukana ja siirtyi Naisten Korisliigan pistetilaston kärkeen

Naisten Korisligassa nähtiin lauantaina tasainen kamppailu, jossa kotijoukkue EBT:n vieraaksi saapui Forssan Alku. EBT voitti ottelun selvin numeroin 77-64. Tai oikeastaan voi sanoa, että FoA hävisi.

Kolme ensimmäistä jaksoa mentiin tasatahtiin 16-16, 14-13 ja 23-24, mutta Forssan kolme tekua ja yksi epäurheilijamainen virhe viimeisen parin minuutin aikana ratkaisivat ottelun. Viimeinen jakso kotijoukkueelle 24-11.

EBT pelasi läpi ottelun kontrolloidusti. Puolustus toimi hyvin, mutta hyökkääminen oli ajoittain passiivista ja palloa tyydyttiin syöttelemään kaarella. Vierasjoukkue taas sortui läpi ottelun ylilataukseen, eikä se pystynyt hyödyntämään ilmeisiä vahvuuksiaan. Kuten kaikkien aikojen legendaarisin koripallovalmentaja John Wooden on todennut: "Pidä itsesi kurissa, niin muiden ei tarvitse tehdä sitä." Tärkeä voitto EBT:lle, mutta muuten peli ei todellakaan ollut suomalaisen naiskoriksen kunniakkaimpia.

EBT:n ykköstykki oli Lotta Aaltonen, joka palasi kahden penkkipelin jälkeen tositoimiin ja palkittiin kotijoukkueen onnistujana. 18 pistettä ja 10 levyä todistavat, että tauko ei ollut vienyt joukkueen kapteenin tehoja. Tierra Henderson (17p/13l) ja Morgan Bailey 16p/8l) täydensivät odotusten mukaisesti. Melko kapealla rosterilla pelanneen vierasjoukkueen onnistujana palkittiin Hanna Vapamaa (8p/7l).

EBT:n seuraava ottelu on Espoon derby Espoo Unitedia vastaan vieraissa. Ylösheitto lauantaina 28.1. klo 14.00 Tapiolan Urheiluhallilla. 

Teksti Hannu Sivula