Neljännen jakson ilotulitus toi miehille voiton HyPosta

24.1.2017

Elias Leikkonen (kuva Peter Åhman)
Iiro Kerminen (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team kävi sunnuntaina 22.1.2017 Hyvinkäällä Pontevan vieraana. EBT:n voittoputki kasvoi jälleen kolmeen, kun HyPo kaatui selvin numeroin 73-103 (39-48).

Ottelu alkoi tunnustellen ja eteni tasaisesti aina neljännen jakson alkupuolelle saakka, jolloin tilanne oli Espoo Basket Teamin hyväksi 68-71. Ottelun viimeiset seitsemän minuuttia EBT vei murskaavasti numeroin 5-32. Tämän loppuminuuttien iloisen ilotulituksen ansiosta Hyvinkään Ponteva kaatui komeasti lukemin 73-103 (39-48).

 

Ratkaisevia tekijöitä ottelun voittoon oli se, että Hyvinkään Pontevan huipputarkan heiton omaava DeAndre Upchurch saatiin pidettyä Joshua Gouchin ja Cesar Emilio Carapinhan uhrautuvalla puolustuspelillä pois pallosta. Kauden aikana yli 36 pisteen ottelukeskiarvolla pisteitä tehnyt Upchurch jäi EBT:tä vastaan 21 pisteeseen. HyPon kokenut Ilkka Blomqvist oli erittäin vaikea pideltävä EBT:lle. Hyvillä korinalusliikkeillä ja oikea-aikaisuudella hän teki tupla-tuplan, 22 pistettä ja 13 levypalloa.

 

Espoo Basket Team pelasi koko joukkueena hyvän pelin. Ottelun lopussa Baboucarr Ceesay ja Joshua Gouch pääsivät esittämään donkki ja alley-oop –show:n Darian Cartharnin namupasseista. Justice Grahamin taistelu Ilkka Blomqvistin kanssa palkittiin 18 pisteellä. Iiro Kerminen ja Cesar Emilio Carapinha heittivät erittäin tärkeät kolmoset sisään neljännen jakson alussa, kun HyPo oli tullut jo kahden pisteen päähän.

 

Miesten 1B-divisioonan sarjatilanne on mielenkiintoinen, kun runkosarjan otteluista on jäljellä vielä kolmannes. Sarjan kärjessä kuusi joukkuetta on kahden pisteen sisällä ja Espoo Basket Team on tällä hetkellä toisena 24 pisteellä.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on Lappeenrannassa, jossa EBT jatkaa playoffs-paikan metsästystä. Ottelu Namika Lappeenranta – EBT pelataan sunnuntaina 29.1.2017 Lappeenrannan urheilutalolla klo 17:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!