Hyvästä taistelusta huolimatta miehille kaksi tappiota viikonloppuna

14.2.2017

Justice Graham (kuva Peter Åhman)
Joshua Gouch (kuva Peter Åhman)
Iiro Kerminen (kuva Peter Åhman

Espoo Basket Teamilla oli tuplaviikonloppu, kun miesten I-divisioona B:n kärkikamppailuissa kohdattiin ensin perjantaina 10.2.2017 kotona Espoonlahdessa PuHu ja sitten sunnuntaina 12.2.2017 vieraissa Korikouvot. EBT hävisi kummatkin ottelut taistellen. PuHu voitti numeroin 80-95 (44-47) ja Mansikka-aholla Korikouvot otti voiton 89-75 (45-40).

Perjantaina ottelun ensimmäinen puolisko oli erittäin tasainen ja oikeastaan Espoo Basket Team oli kaksi jaksoa koko ajan hieman niskaan päällä PuHua vastaan. Ottelun käänne PuHulle oli jo nähtävissä aivan toisen neljänneksen lopussa, kun muutaman tyhmän virheen ja huonojen ratkaisujen johdosta PuHu pääsi ottelussa johtoon. Puoliajalle mentiin tilanteessa 44-47 PuHun johtaessa.

 

Kolmannelle jaksolle PuHu tuli astetta kovemmalla asenteella kuin EBT. PuHun puolustuspeli tiivistyi ja heitto alkoi uppoamaan jos mahdollista vieläkin tarkemmin. EBT taisteli, mutta kun koreja ei saatu aikaiseksi niin myös turhaa turhautumista tekemiseen alkoi esiintyä joukkueessa. PuHu käytti tämän kokemuksella ja ammattitaidolla hyväkseen. Ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä kolmannen jakson jälkeen. PuHun Sakari Salminen oli yksi ottelun ratkaisijoista. Hänen loistava heittopelinsä (2p/80%, 3p/70% ja 1p/100%) ja yhteensä 30 pistettä tappoivat loputkin mahdollisuudet EBT:ltä. Erittäin hyvää tukea hänelle antoivat Eero LehtinenSakari Laakso ja Eero Sahlberg.

 

Espoo Basket Teamin lataus tähän kärkikamppailuun oli kova ja joukkue oli osittain myös ylilatautunut. Turhautuminen näkyi kiukutteluna ja protestointina sekä yksin pelaamisena. Vähän kaikille sattui ottelussa huonoja hetkiä. Justice Graham pelasi parhaiten omalla tasollaan. Myös Baboucarr CesayJoshua Gouch ja Anton Vialen pääsivät pisteissä kaksinumeroisiin lukuihin. Tasapäinen taistelu neljännellä jaksolla ei riittänyt voittoon saakka ja näin pisteet lähtivät naapurikaupunki Vantaalle numeroin 80-95.

 

Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin PuHun Sakari Salminen ja Espoo Basket Teamin Justice Graham.

 

Perjantain OTTELUTILASTO

 

Sunnuntain vierasotteluun Kouvolaan Espoo Basket Team lähti hieman jännittyneissä tunnelmissa, koska edessä oli jälleen kärkikamppailu Korikouvoja vastaan, jossa ratkaistiin sarjasijoituksia ja playoffs-paikkoja.

 

Ottelu pysyi täysin tasaisena aina neljännen jakson aloitushetkeen saakka. Kolmannen jakson lopussa Korikouvot johti 64-60, mutta neljäs jakso alkoi Korikouvojen kolmella peräkkäisellä kolmosella Henri Kantosen ja Samuli Lehtosen toimesta. Tästä iskusta EBT ei enää toipunut, vaikka EBT:n koko kentän paikkaprässi jakson puolivälissä aiheutti kolme-neljä pallonmenetystä peräkkäin Korikouvoille. Näiden pallonriistojen avulla EBT pääsi kahdeksan pisteen päähän, vaikka mahdollisuudet olisivat olleet vielä pienempäänkin eroon. Korikouvot hoiti ottelun lopun varmasti kotiin ja katsomokin alkoi eläytyä otteluun ja kovaan taisteluun mukaan. EBT hallitsi hermonsa paremmin kuin perjantaina, vaikka ottelun loppuvaiheessa oli jälleen nähtävissä turhautumista omaan peliin.

 

Korikouvojen Henri Kantonen oli pelin moottori, jonka vahva pelin johtaminen ja tarkat heitot veivät kotijoukkueen ottelun voittoon. Häntä tukivat hyvin tupla-tuplan tehnyt Teemu Knihtinen ja tarkasti heittänyt Edgard Mombilo. Sen sijaan Korisliigassakin esiintynyt Nicolai Andersen jäi kahteen pisteeseen. EBT pelasi joukkueena huomattavasti paremman ottelun kuin perjantaina. Se ei vain riittänyt voittoon. Joukkueen tehokkaimmat olivat Joshua GouchJustice Graham ja tupla-tuplan tehnyt Cesar Emilio CarapinhaIiro Kerminen ja Elias Leikkonen pelasivat hyvän pelin hyvällä asenteella, vaikka se ei nyt tilastoissa näykään.

 

Sunnuntain OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on jälleen kotona Espoonlahdessa. Ottelu EBT – PeU-Basket pelataan sunnuntaina 19.2.2017 Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00 alkaen.

 

Joukkueella on edelleen mahdollisuudet päästä sarjan playoffs-otteluihin!

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!