CHUS MATEO ACADEMYN KUTSUTURNAUS MADRIDISSA

28.2.2017

Konsta vauhdissa
Suomen poikien joukkue
Suomen edustusjoukkue Chus Mateossa

EBT:n juniorilupaus Konsta Kukkohovi (14v.) valittiin viime syksynä pelamaan kansainväliseen Chus Mateo Academy:n turnaukseen Madridiin. Tässä Konstan raportti turnauksesta.

Viime vuonna Biddy-turnaukseen valituille järjestettiin syksyllä Kisakeskuksessa karsinta pääsystä pelaamaan Chus Mateo Academyn järjestämään kutsuturnaukseen Madridiin (pojat 14-vuotta). Samaan karsintaviikonloppuun osui B-junnujen SM/valtakunnallisen 1. divarin karsinnat, jotka molemmat piti hoitaa. Viikonloppu oli sen verran rankka, että erehdyin herätyksestä ja nousin Kisakeskuksessa kello kolme yöllä treenivaatteet päällä valmiina pelaamaan. Rääkki kannatti. Minut valittiin Madridiin ja EBT pääsi valtakunnalliseen 1. divariin.

Reissuun lähdettiin torstaina 16.2 Lontoon kautta. Hotelliin päästiin aamuyöstä ja eka peli oli perjantaina illalla. Peliareena oli Helsingin jäähallin kokoinen Principe de Asturias ja se oli jaettu kahdeksi kentäksi.  Alkulohkossa hävisimme turnausvoittaja Baloncesto TorreloDonesille 3 pisteellä (71-74). Joukkueessa oli käytännössä vain yksi pelaaja, joka teki kaikki pisteet. Meidän joukkueen peliä haittasi se, ettemme olleet pelanneet yhdessä pitkään aikaan.

Lauantaiaamuna vastaan tuli Real Madrid. Real Madridin peli perustui ajoihin, jotka me otimme pois ja voitimme pelin 68-60. Ei sitä joka päivä suomalainen joukkue voita Real Madridia ja niin Härskikin sanoi, ettei tätä kukaan olisi 10 vuotta sitten uskonut. Lauantai-iltana oli haasteita korinteossa. Kolmosista meni sisään 2/17 ja korin alta noin 20/40. Real Canoe kaatoi meidät 53-46.

Sunnuntaina hävittiin pronssimatsi 61-52. Matsin jälkeen käytiin kiipeilypuistossa. Maanantainaamuna kentällä piti olla kello 5.15, joten päätimme, että nukkumaan ei kannata mennä. Koska yö oli pitkä, pelasimme polttopalloa hotellin kerrosten välillä UK-Ruotsi-Espanja-Suomi joukkueina.

Reissun opetus: Voita oikeat pelit.

Konsta Kukkohovi

 

Lisää Chus Mateosta voit lukea täältä