Juniorien valtakunnalliset sarjat päätökseen

29.3.2010

A-pojat yllättivät monet hienoilla suorituksillaan.
A-tytöt pelasivat hienon kauden SM-sarjassa.
B-pojat nousivat keväällä taistelemaan pääsystä 1-div. Final Four -lopputurnaukseen.
B-tytöt saivat arvokasta kokemusta tulevia vuosia varten.
EBT:n toimitsijapöydät tekivät tänäkin vuonna hienon kauden.

Vaikka juniorien valtakunnallisten sarjojen pelit päättyivät EBT:n osalta viime viikonloppuna ennen mitalipelien alkamista, voidaan kautta 2009-2010 kuitenkin pitää erittäin onnistuneena.

Kauden suurimman yllätyksestä vastasivat A-pojat, jotka pelasivat itsensä SM-sarjaan. Joukkue oli valtakunnallisten sarjojen rankingissa arvioitu 15., mutta se ei estänyt EBT:tä pelaamasta itseään Suomen 10 parhaan joukkoon. Syyskausi oli odotetun kova ja A-poikien valmentajien Olli Tarkiaisen ja Tomi Malmelinin mukaan joukkueelta meni neljä ensimmäistä peliä totutellessa SM-sarjan kovuuteen. Marras-joulukuussa joukkue sai rytmistä kiinni ja pystyi haastamaan vastustajiaan ja tammikuussa koettiin harmittava 1 pisteen tappio Namika Lahdelle. Avausvoitto otettiin helmikuussa, kun KoriKouvot kaatui kotona 93-84. Hienot pelit seurasivat ja joukkue pääsikin nauttimaan kolmen ottelun voittoputkesta. Neljäskin oli lähellä, sillä kotipeli JKS:ää vastaan ratkesi vasta viimeisellä minuutilla järvenpääläisen hyväksi. Kokonaisuutena joukkue kehittyi kauden aikana huimasti enemmän kuin mitä 10. sija ja kolme voittoa antavat ymmärtää. Joukkueella on hieno tulevaisuus edessään, sillä A-iästä kokonaan miesten peleihin siirtyvät vain kaksi pelaajaa, Jari Vepsäläinen ja 91-ikäluokan monivuotinen luottotakamies Oskari Päivinen.

Myös A-tytöt pelasivat itsensä karsinnoista SM-sarjaan hienosti kolmen kauden tauon jälkeen. Pelit sujuivat hienosti ja marras-joulukuussa joukkue otti A-poikien tapaan kolmen pelin voittoputken. Erityisen maukas oli joulukuussa napattu kotivoitto HyPo:sta, joka nosti odotuksia pääsystä neljän parhaan joukkoon. Syyskauden viimeinen peli Turun Rientoa vastaan päättyi kuitenkin harmittavasti tappioon, joka hieman latisti korkealle nousseita odotuksia. Kevätkausi sujui joukkueelta kohtalaisesti ja tuloksena oli vielä kolme voittoa lisää. Tuomas Rahkosen, Timo Tähtisen ja Mikko Asikaisen kipparoimalla porukalla lopputuloksena lopulta 8. sija. Myös A-tytöt jatkavat ensi kaudella pitkälti samalla kokoonpanolla ja saavat lisäksi 94-ikäluokasta laajemman ringin.

B-pojat pelasivat itsensä karsinnoista valtakunnalliseen 1-divisioonaan. Kausi alkoi hienolla kotivoitolla Vilpas Haastajista, mutta sitten tuloksena oli neljä niukkaa ja yksi isompi tappio. Voittojen makuun palattiin uudestaan marraskuun lopusta hienolla pelillä Masua vastaan. Parhaimmat pelinsä Joonas Iisalon ja Lauri Kailion valmentama joukkue pelasi tammikuussa ja helmikuun alussa, jolloin tuloksena oli neljän pelin voittoputki. Mieleenpainuva oli erityisesti kotipeli Ura Basketia vastaan, jossa joukkue järjesti varsinaisen ilotulituksen. Kauden viimeisessä pelissä joukkue saavutti vielä hienon taisteluvoiton Kouvoista. Lopputuloksena hieno 7. sija 8 voitolla ja 10 tappiolla.

B-tytöt pelasivat tämän kauden poikien tapaan valtakunnallista 1-divisioonaa. Joukkueen kokoonpano muuttui hieman karsintojen jälkeen, kun osa pelaajista siirtyi A-junioreihin. Tämä antoi uusille pelaajille mahdollisuuden pelata uusissa vastuurooleissa ja kartuttaa kokemusta tulevia vuosia varten. Mikko Röngän ja Eeva Moilasen valmentama joukkue pelasikin laajalla kokoonpanolla kierrättäen peleissä 94-, 95- ja 96-syntyneitä tyttöjä. Voittonsa joukkue otti marraskuussa, kun sarjan kärkipäähän kaavailtu LoKoKo kaatui yllättäen 63-60 ja RaPy-95 67-56. Tuloksena lopulta 10. sija 2 voitolla ja 16 tappiolla. Tytöt saivat kauden aikana arvokasta kokemusta ensi kautta varten!

Kaikkien A- ja B-juniorien pelit jatkuvat vielä aluesarjoissa ja kauden päättävissä turnauksissa.

Valtakunnallisten sarjojen päätyttyä on hyvä myös muistaa joukkueen taustavoimia tärkeästä työstä ottelu- ja kuljetusjärjestelyissä. SM- ja 1-div. pelit vaativat taustajoukoilta paljon: on pidempiä pelimatkoja, vaativampia toimitsijavastuita ja enemmän asiakkaita buffetissa. EBT:n A- ja B-juniorien taustajoukot ovat suoriutuneet kuluneesta kaudesta erinomaisesti. Joukkueiden toiminnassa näkyy mikro-, mini- ja C-iässä luodut hyvät toimintatavat ja yhteiseen tekemiseen pohjautuva toimintakulttuuri. Kiitokset kaikille kuljetuksiin ja ottelujärjestelyihin osallistuneille!