EBT:n kesäkuun leirin kuulumisia

20.6.2017

Iloiset ilmeet kasvolla EBT:n kesäleirillä
Kuvassa EBT:n kesäseteliläisiä - keskellä Alina Lind
Kesäseteliläisiä päävalmentajamme Mikko Röngän ohjauksessa. Eveliina Ranta keskellä kasvot kameraan.
Muistakaa däbätä!

EBT järjesti perinteisen koripallotäytteisen kaupunkileirin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Leirin tukikohtina toimivat nuoremmilla leiriläisillä Mainingin koulu ja isoihin koreihin pelaavilla Espoonlahden urheiluhalli. Leirille osallistui noin 80 innokasta koripalloilijaa. Heidän valmennuksestaan vastasi EBT:n päätoimisten valmentajien lisäksi seuran omat junioripelaajat, jotka ovat työsuhteessa seuraan Espoon kaupungin Kesäsetelin kautta.

Tässä kahden kesäseteliläisemme, Eveliina Rannan ja Alina Lindin, ajatukset leiriviikostaan. He ovat molemmat loistavia esimerkkejä, kuinka rakkaasta harrastuksesta voi avautua ovet valmennuksen maailmaan jo nuorella iällä.
 

”Meillä on ollut taustaa EBT:ssä pelaamisen ja apuvalmentamisen osalta. Olemme olleet aikaisemminkin mukana kesätöissä EBT:ssä kesäsetelillä. Edelliset kesätyöt leireillä olivat mukavia, joten päätimme tulla mukaan myös tänä vuonna!”

Eveliina: ”Olin kaupunkileirillä valmentamassa 2004-2006 syntyneitä poikia. Sain vetää tukiharjoituksia ja olin salissa mukana apuvalmentamassa ja harjoituksia vetämässä. Kesäseteliläisenä minua ohjattiin hyvin ja minulle kerrottiin tehväväni ja tarvittaessa autettiin. Tulin pelaajien ja muiden kesäseteliläisten kanssa hyvin toimeen. Apuvalmentamisen lisäksi otin pelaajia aamulla vastaan ja olin mukana ruokailun järjestelyssä. Leirillä oleminen ei tuntunut työltä. Pidän koripallosta ja ihmisistä, mikä teki leirillä olemisesta luontevaa minulle. Pelaajat ottivat minut avoimesti vastaan ja olivat täysillä mukana harjoituksissa, mutta harjoitusten ohella pidettiin myös hauskaa.”

Alina: ”Kesäseteliläisten tehtävät pienten leirillä olivat samantapaisia, kuin tehtävät vanhempienkin leirillä. Eli tehtäviin kuului ruokailujen järjestäminen, harjoituksissa auttaminen, sekä tukien vetäminen. Leiriläiset koostuivat 2007-2009 syntyneistä lapsista, jonka takia lapsien perään piti katsoa enemmän, kuin vanhempien lapsien. Kaiken kaikkiaan leirillä ohjaaminen opetti minulle vastuuta, sekä antoi arvokasta kokemusta kesätöistä. Pidin kovasti ohjaamisesta, sillä lapset olivat innokkaasti mukana, vaikka välillä väsymys saattoikin painaa päälle.”