EBT:n naiset kohti Korisliigakautta 2017-2018

21.6.2017

Lotta Aaltonen
Lotta Vesiluoma
Christel Vialén

EBT:n naiset lähtevät kolmanteen Naisten Korisliigakauteen Niko Hellmanin johdolla. Kahdella edellisellä kaudella sijoitus oli kahdeksas, mutta kaudella 2016-2017 EBT kuitenkin osoitti pystyvänsä haastamaan liigan kärkijoukkueita, ja voittojakin kertyi ensimmäistä kautta enemmän.

Kesän harjoittelu sujuu tällä hetkellä A-tyttöjen kanssa yhdessä ja loppukesästä harjoitusten vetovastuun ottaakin A- ja B-tyttöjen valmentaja Mikko Rönkä, sillä päävalmentaja Hellmanin kesä kuluu 18 -vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen matkassa. Kesän huipennus tämän maajoukkueen osalta on Irlannista pelattavat B-divisioonan EM-kisat, joista Hellman kotiutuu elokuu puolessa välissä.

Lotta kertaa kaksi ja Christel

Kauden 2017-2108 joukkueen rakentamisessa punaisena lankana on sellaisen toimintaympäristön luominen, joka tarjoa suomalaisille pelaajille mahdollisuuden kehittyä. Joukkueen rakentamisessa on edetty hakemalla suomalaisia pelaajia,  jotka tavoittelevat isoa pelillistä roolia ja ovat valmiita tekemään töitä sen saavuttamiseksi. Tähtäin tulevassa kaudessa on asetettu play off-paikkaan ja joukkuetta tullaan vahvistamaan myös Suomen ulkopuolelta.

Päävalmentaja Hellman lähteekin maajoukkuerupeamalleen iloisin mielin, sillä  EBT:n naisten joukkue on varmistanut takapelaajakaksikko Lotta Aaltonen ja Lotta Vesiluoma jatkamisen seuran riveissä. ”Lotta Aaltonen on ollut viimeiset kaksi kautta sarjan monipuolisin suomalainen takapelaaja ja sen kautta koko sarjan parhaita suomalaisia pelaajia. Uskon hänen jatkavan kehittymistään edelleen ja parantavan alkavalle kaudelle entisestään. Hänen arvokkain ominaisuutensa meidän toimintaympäristön ideologia huomioiden on hänen kykynsä olla paras harjoittelija päivästä toiseen”, summaa Hellman.

EBT:n oma kasvatti Lotta Vesiluoma on tehnyt pitkään töitä kehittymisensä eteen. ”Olin erittäin positiivisesti yllättynyt hänen viime kaudestaan Korisliigassa, joka oli hänen ensimmäisensä pääsarjassa. Lotta missasi edellisen kauden kokonaan loukkaantumisen takia. Hän teki siitä huolimatta vahvan sisääntulon korisliigan pelaten vahvuuksiensa kautta - kyky tehdä koreja 3 pisteen heitoilla ja päästä puolustuksen sisään. Hän on leventänyt osaamistaan hyvän harjoittelun kautta. Odotan hänen toiselta liigakaudeltaan entistä tehokkaampaa pelaamista - ja nousua parhaiden suomalaisten takapelaajien tasolle,”

Takapelaajien ohella 186-senttinen Christel Vialén on panostanut harjoitteluunsa pitkäjänteisesti. Christel on siirtynyt harjoittelussaan kaksi vuotta sitten vitospaikan pelaajasta nelospaikalle eli pelaamaan kasvot kohti koria kolmen pisteen kaarelta. Hellmanin mukaan tämä on luonnollisesti vaatinut aikansa, mutta nyt osaaminen on sillä tasolla että on syytä odottaa hänen murtautumistaan säännöllisessä roolissa pelaavaan rotaatioon. Hänen potentiaalinsa 186cm pitkänä kaarelta hyökkäävänä pelaajana on päävalmentajan mukaan melko rajaton tulevina vuosina!

Teksti Satu Saarteinen

Kuvat Kari Mattila