Lotta Hämäläinen vahvistamaan EBT:n pelinjohtoa

27.6.2017

Lotta Hämäläinen oikealla

Lotta Hämäläinen (21) on päättänyt ottaa urheilu-urallaan askelen kohti uutta allekirjoittamalla sopimuksen Espoo Basket Teamin kanssa. Nuori pelaajatar on ehtinyt jo pelata kuusi kautta Lappeenrannan Catzin menestyksekkäässä liigajoukkueessa. Maaottelukokemustakin Lotalla on sekä 19- että 16-vuotiaissa nuorissa, ja kaudella 2013-2014 hänet valittiin vuoden pelaajaksi 19-vuotiaiden SM-sarjassa.

Espoossa Lotta hakee uralleen uusia haasteita ympäristössä, jossa on harjoitteluun hyvät olosuhteet. Myös työpaikka on varmistettu alkaen elokuussa 2017, jolloin varsinainen muutto Espooseen tapahtuu. Uudelta kaudelta Lotta toivoo ehjää kautta sekä peliaikaa ja vastuuta. ”Odotan innolla, mitä uusi kausi tuo tullessaan. EBT:n joukkue on jo osittain tuttu, sillä useamman pelaajattaren kanssa olen jo ollut tekemisissä maajoukkueessa, ja Aaltosen Lotan kanssa olen aiemmin pelannut sarjatasolla samassa joukkueessa,” kertoo Hämäläinen.
 
EBT:n päävalmentaja Niko Hellman luonnehtii joukkueen uutta lisäystä seuraavasti: ”Lotta on kärsinyt loukkaantumisista parin viime kauden ajan, mutta on nyt terveenä. Hän haluaa mennä toistaiseksi elämässään koripallo edellä ja satsata harjoitteluun. Mahtavaa päästä tukemaan häntä kehittymisessä ja kohti tavoitteitaan! Jo tällä hetkellä Lotta on erinomainen puolustaja ja pelinjohtaja, näiden asioiden päälle lähdetään ensimmäisenä laajentamaan omaa korintekouhkaa.”
 

Tervetuloa Espooseen, Lotta!

 

Teksti Satu Saarteinen

Kuva Kari Mattila