Lotta Eräkangas jatkaa Espoo Basket Teamin riveissä

14.7.2017

Lotta Eräkangas (20) jatkaa palloilu-uraansa kasvattajaseuransa Espoo Basket Teamin (EBT) riveissä. Lotta on nuoresta iästään huolimatta jo suhteellisen kokenut pelaajatar, sillä alkava kausi on hänen kolmas naisten SM-liigassa ja viides EBT:n naisten edustusjoukkueessa. Kaudella 2015-2016 Lotta Eräkangas valittiin Naisten Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Uusi kausi tuo tullessaan Lotalle muutoksia niin joukkueen kuin yksityiselämän puolella: syksyllä alkavat opiskelut Aalto Yliopistossa ja joukkuekin on kokenut melkoisen kasvojen pesun.

"Hienoa päästä rakentamaan joukkuetta motivoituneiden pelaajattarien kanssa. Opiskelun ja pelaamisen yhdistämisestä uskon selviäväni kunnialla, aikaa molempiin tulee löytymään", sanoo Eräkangas, jolle omassa kasvattajaseurassa pelaaminen aikuisten tasolla on kunnia-asia.

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman luonnehtii Lotta Eräkangasta poikkeuksellisena yhdistelmänä kokoa, voimaa ja taitoa. Hellmanin mukaan Lotta joutui viime kaudella pelaamaan pääasiallisesti itselleen väärällä pelipaikalla joukkueen rakenteen vuoksi.

"Alkavalle kaudelle olemme alusta asti rakentaneet joukkuetta suomalaisille pelaajille takakentän osalta. Tässä Lotalla on omanlaisensa rooli etujen luontiin ja scoraamiseen keskittyvänä pelaajana. Uskon hänen pelaavan alkavalla kaudella entistä tehokkaammin. Hänellä on mahdollisuus nousta tulevaisuudessa sarjan monipuolisimmaksi suomalaispelaajaksi", summaa Hellman

EBT:n naisten joukkueella on sopimukset Lotta Aaltosen, Lotta Vesiluoman, Lotta Hämäläisen ja Christel Vialénin kanssa.

"Odotan kaudesta sekä tuloksellisesti että itseltäni parempaa. Haasteena tule olemaan kutsumanimien harjoittelu, onhan meillä joukkueessa nyt melkoinen Lotta-keskittymä", nauraa Eräkangas.

 

Teksti Satu Saarteinen

Kuva Kari Mattila