EBT tytöt-06 mukaan EYBL:iin

12.9.2017

Suomalainen koripallo menestyy maailmalla ja suuri syy siihen on kansainvälisten otteluiden määrän lisääminen yhä nuoremmissa ikäluokissa. Lapset oppivat yhä nuorempana, että ulkomaisia joukkueita ei tarvitse pelätä tai jännittää, vaan meillä suomalaisilla on aivan yhtä hyvät mahdollisuudet menestyä kuin venäläisillä, latvialaisilla, liettualaisilla, puolalaisilla jne.

 Myös EBT tytöt-06 on nähnyt tämän mahdollisuutena viedä joukkuetta eteenpäin ja siksi ajatus osallistumisesta EYBL:iin (European Youth Basketball League) kypsyi viime kevään ja kesän aikana.

 

T06 käväisi keväällä Nord Cupissa Tallinnassa kokeilemassa kuinka se pärjäisi Baltian joukkueita vastaan, jos päättäisimme osallistua EYBL:iin. Tulos oli rohkaiseva, sillä joukkue voitti turnauksen ja kaatoi turnauksen aikana mm. latvialaisen BC Juglan, joka on hallitseva ikäluokan mestari Latvian 2006-syntyneiden ikäluokassa. Niinpä päätimme lähettää osallistumishakemuksen.

 

Kesän pituisen prosessin jälkeen EBT:n tytöt 06 on nyt hyväksytty mukaan EYBL:iin kausille 2017-18 ja 2018-19. Tämä on hieno uutinen joukkueelle, joka on osoittanut kuuluvansa ikäluokan parhaimmistoon ikäluokassaan. Se takaa parhaan mahdollisen kehityspolun joukkueelle, sillä vastaan asettuu ikäluokan parhaat joukkueet mm. Latviasta, Tsekistä ja Venäjältä.

 

Tämän lisäksi EBT tytöt-06 on saanut luvan järjestää EYBL U12 Final Fourin 11.-13.5.2018. Tämä järjestetään Espoonlahden hallilla ja mukana on siis EBT:n lisäksi kolme sarjan parasta joukkuetta. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

 

http://egbl.eu/?sec=u12_2017_18

 Teksti: Jussi Viitasalo