Zykira Lewis ja Kamilah Jackson täydentävät EBT:n liigajoukkuetta

22.9.2017

Espoo Basket Team solmi kauden mittaiset sopimukset kahden yhdysvaltalaispelaajan kanssa.

Kamilah Jacksonilla (180 cm, 25 v) on jo kolmen vuoden mittainen kokemus eurooppalaisesta koripallokulttuurista vietettyään kauden Sveitsissä ja kaksi Portugalissa, jossa nimettiin viime kaudella naisten sarjan MVP:ksi. Hawaijilla yliopistourallaan pelannut Jackson päätyi Suomeen lähinnä kahden Suomessa tällä kaudella pelaavan ystävänsä suosituksesta.

Zykira Lewis (173 cm, 23 v) taas pelaa Suomessa ensimmäistä ammattilaiskauttaan. Lewis valmistui viime keväänä University of Central Floridasta pääaineenaan rikosoikeus. Pelaajattarilla ei etukäteen ollut kovinkaan paljon tietoa Suomesta, mutta pelin tempo viikonlopun harjoitusotteluissa oli erityisesti Lewisille pieni yllätys.

"Peli oli paljon nopeampaa ja heittopaikkojen saaminen oli mielestäni haastavampaa kuin kotimaani yliopistosarjoissa, sillä täällä pelataan enemmän tiukkaa pelaajavartiointia", analysoi Lewis.

"Jackson on vahvarakenteinen vitospaikan pelaaja, joka on voittanut kahtena viime vuonna Portugalin pääsarjan levypallokuninkuuden. Hän pystyy myös heittämään kolmeen pisteen heittoja, vaikka ei aikaisemmissa ympäristöissä ole juuri heittoja ottanut kauempaa, ” kertoo valmentaja Niko Hellman.

Lewisia Hellman kuvailee todella kovaksi kolmen pisteen heittäjäksi, joka ensimmäisissä harjoitusotteluissa yllätti positiivisesti kyvyllään luoda pallollisena etuja käytännössä tyhjästä.