EBT:n tytöt U19 ja U16 valtakunnallisiin sarjoihin

6.10.2017

EBT:n A- ja B-tytöt osallistuivat yhdellä joukkueella U19 ja kahdella joukkueella U16 SM-karsintaan. Kaikki joukkueet selvisivät karsinnoista valtakunnallisiin sarjoihin. U19 (A-tytöt) SM-sarjaan ja U16 (B-tytöt) SM-sarjaan sekä valtakunnalliseen 1-divariin. Onnittelut tytöille, valmentajille ja taustoille sarjapaikoista!


U16 SM-karsinnoissa EBT:n BT2 raivasi tiensä valtakunnalliseen 1-divariin kaatamalla karsinnan ensimmäisessä vaiheessa JBA/Säyrin 71-54 kun panoksena oli paikka toisella karsintakierroksella.
Toisella kierroksella joukkue taisteli erinomaisesti Turun Rientoa vastaan häviten lopuksi kuitenkin 43-62 numeroin. Viimeisessä ottelussa vauhdikasta koripalloa pelannut BC Nokia oli parempi numeroin 43-73.
Valtakunnallisen 1-divarin sarjapaikka on hieno saavutus joukkueelle joka koostuu pääosin nuoremman 2003-ikäluokan pelaajista.

EBT BT1 aloitti karsinnat vasta karsinnan toisessa vaiheessa kaatamalla BC Nokian 71-49 lukemin. Toisessa ja ratkaisevassa ottelussa vastaan asettui EBT 2:n kaatanut Riento Turusta. Peli eteni tasaisissa merkeissä ottelun viimeiselle neljännekselle saakka kunnes karsintoja emännöinyt kotijoukkue BT1 paransi puolustustaan ja selvitti tiensä SM-sarjaan numeroin 54-45.

U19 karsinnoissa seuran A-tytöt (1999-2001 -syntyneet) matkustivat karsintoihin Tampereelle.
Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui hyvin roolitettu ja erinomaisesti heittävä Vimpelin Veto. EBT karkasi puoliajalla jo 20 pisteen johtoon kunnes Vedon paikkapuolustus ja paikkaprässit sotkivat espoolaisten rytmin ja Vimpeli pääsi kaunistelemaan lukemia pelin päättyessä 81-69.
Toisen ottelun panoksena oli varma paikka SM-sarjassa kun vastaan asteli 2016-2017 kaudella SM-hopeaa voittanut Helsingin NMKY. Viime kaudesta vahvistunut HNMKY karkasikin pelin alkuminuuteilla reiluun 10 pisteen johtoon ennen espoolaisten heräämistä. Peli eteni aaltoillen rutinoituneen HNMKY:n kontrollissa loppuun saakka helsinkiläisten varmistaessa sarjapaikkansa lukemin 59-76.
Ratkaisevassa ns. "kuoleman ottelussa" vastaan tuli edellisestä ottelusta entisestään vahvistunut Vimpeli. Tällä kertaa puoliajalla eroa oli vain vaivaiset kolme pistettää EBT:n hyväksi.
Onneksi toisella puoliajalla espoolaisten parantunut puolustuspeli sekä materiaalin laajuus vei voiton ja EBT saavutti paikan SM-sarjassa lukemin 84-65.

U19 ja U16 -joukkueiden päävalmentaja Mikko Rönkä oli karsintojen jälkeen helpottunut ja huojentunut:

"Karsintoihin valmistavat harjoitusjaksot (kevät & kesä / syksy) ovat olleet hyvin rikkonaisia lukemattomista syistä. Useimmilla vastustajilla joukkuepelaaminen ja roolitus oli selkeästi meitä paremmin hallussa tässä vaiheessa kautta. U19 -joukkueelle saimme alle yhteensä kolme yhteistä tapahtumaa ennen SM-karsintoja joten ihan ei ehkä se keskinäinen kemia ole vielä parhaimmillaan. Onneksi meillä oli kaikissa joukkueissa aikaisempina vuosina niin hyvin valmennettuja yksilöitä jotka pystyivät henkilökohtaisella tasolla voittamaan 1vs1-tilanteita riittävästi tämän hienon tuloksen saavuttamiseen.

Tiedän että meillä on todella paljon avamaatonta potentiaalia käyttämättä kaikissa joukkueissa. Nyt pääsemme normaaliin harjoitusrytmiin eli mm. käymään hyökkäyspelaamista läpi pelaajille sopivien roolien kautta sekä harjoittelemaan myös puolustamista. Uskon että kevättä kohti jokainen meidän pelaajista sekä joukkueista parantaa tästä vielä tekemistään huomattavasti."
 
http://www.basket.fi/sarjat/joukkueet/joukkue/?team_id=4647991&season_id=97721&league_id=10#mbt:2-200$t&0=1
 
http://www.basket.fi/sarjat/joukkueet/joukkue/?team_id=4647989&season_id=97725&league_id=9#mbt:2-200$t&0=1
 
http://www.basket.fi/sarjat/sarjan_etusivu/?season_id=100033&league_id=11