EBT Akatemia nousi 1-divisioonaan

12.4.2010

Miia Tirkkonen FoKoPo -pelissä.
Päävalmentaja Mikko Asikainen antamassa ohjeita joukkueelleen.
Sarjanousu varmistunut.
Sarjanousu varmistunut.
Kynnetkin lakattu yhtenäisiksi!

EBT Akatemian naisten joukkue kruunasi hienosti sujuneen kauden nousemalla kauden päätteeksi naisten 1. divisioonaan. Joukkue oli alkusarjan tapaan täysin ylivoimainen karsinnoissa – ennen pääsiäistä pelatussa ensimmäisessä karsinnassa EBT Akatemia voitti sekä NaKo:n että Pantterit. Sama tahti jatkui myös karsintaturnauksen toisessa vaiheessa 10.-11.4 pelatuissa otteluissa – lauantaina 10.4 EBT voitti FoKoPo:n kotiottelussaan numeroin 73-42 ja sunnuntaina Lappeenrannassa pelatussa ottelussa LrNMKY:n numeroin 49-73.

Niin EBT Akatemian pelaajat, valmennusjohto kuin myös seuran johto oli ennen kautta asettanut sarjanousun 1. divisioonaan tavoitteeksi – sitä varten joukkue on tehnyt paljon systemaattista työtä kauden aikana. EBT Akatemian joukkue on hitsaantunut yhtenäiseksi joukkueeksi – tyttöjen hyvä yhteishenki näkyi selvästi myös katsomon puolelle jatkuvana pelikavereiden kannustamisena sekä iloisina ilmeinä.

Viikonlopun ottelut olivat molemmat hyväkuntoiselle, tasaiselle ja materiaaliltaan ylivoimaiselle EBT Akatemian joukkueelle helppoja. Valmennuskolmikko Mikko Asikainen, Tuomas Rahkonen ja Timo Tähtinen pystyivät pitämään pelin temmon kovana pyörittämällä vaihtoja nopealla tahdilla

EBT Akatemia – FoKoPo pelissä, jonka EBT Akatemia siis voitti numeroin 73-42, teholuvut jakaantuivat seuraavasti : Paula Karhunen 19 pistettä / 8 levypalloa, Minna Lehtonen 12 / 3, Maikku Kaltiokallio 11 / 3, Miia Tirkkonen 9 / 2, Heini Hakasalo 7 / 1, Saana Aarnivuo 6 / 4, Hanna Kuula 4 / 3, Saara sandell 4 / 3, Minna Mattila 1 / 2, Janika Engblom 0 / 2. Vastustajista terävin oli 18 pistettä viimeistellyt ja 5 levypalloa ottanut Marianne Laukkanen.

LrNMKY – EBT Akatemia ottelu päättyi EBT vierasvoittoon numeroin 49-73. Ottelussa verkkoa heiluttivat EBT Akatemian pelaajista Miia Tirkkonen 11 pistettä, Maikku Kaltiokallio 10 p, Paula Karhunen 9 p, Saana Aarnivuo 8 p, Hanna Kuula 8 p Laura Aksela 6 p, Heini Hakasalo 6 p, Minna Mattila 6 p, ja Saara Sandell 3 p. LrNMKY:n joukkue oli pitkälti viime vuonna vielä Catz:in SM-sarjajoukkueessa pelanneen Anna Kuokkasen varassa; hyvän pelinjohdon lisäksi Anna viimeisteli 18 pistettä joukkueensa 49 pisteestä.

Päävalmentaja Mikko Asikainen oli onnellinen pelin päätyttyä ja sarjanousun varmistuttua : ”Joukkue on ollut todella kiitollinen valmennettava, tytöt ovat tehneet kovasti töitä ja todella ansaitsevat sarjanousun 1. divisioonaan. Myös valmennuspuolella haluan kiittää Tumppia ja Timoa, joiden apu on ollut kauden aikana korvaamatonta. EBT:lle oli mielestäni todella tärkeää saada joukkue 1. divisioonaan, tämä joukkue on myös antanut koko seuralle hyvän urheilullisen esimerkin oikeasta joukkuehengestä. Uskon, että tällä joukkueella EBT Akatemia tulee ensi kaudella menestymään hyvin myös 1. divisioonassa. Kiitokset vielä kerran tytöille, valmentajakollegoilleni ja joukkueen taustaryhmälle upeasta kaudesta”.