EBT voitti miesten 1B-divisioonan kotiavauksessa Jyväskylän Weikot

10.10.2017

Mikko Jantunen (kuva Peter Åhman), kuva viime kauden ottelusta
Mika Metsämaa (kuva Peter Åhman), kuva viime kauden ottelusta

Espoo Basket Team kohtasi sunnuntaina 1B-divisioonan toisella kierroksella kotona Espoonlahdessa Jyväskylän Weikot. Tasaisen kamppailun jälkeen pisteet jäivät Espooseen numeroin 71-65 (33-30).

Valitettavasti otteluraportointi ja -ennakointi on jäänyt vähiin edellisistä otteluista, mutta tarkoitus on jatkossa parantaa tilannetta. EBT aloitti sarjakautensa jo tiistaina 3.10.2017 Munkkiniemessä, jossa MuKi oli selkeästi EBT:tä parempi. Ehkäpä kovat odotukset vähän toisenlaisesta tuloksesta toivat turhaa jäykkyyttä ja jännitystä tiistain peliin.

 

Itseluottamuksen kannalta voitto Weikoista oli tärkeä EBT:lle penkin alle menneen MuKi-ottelun jälkeen. Ennakolta JyWen pelaamisesta ei ollut kovin tarkkaa tietoa, koska heillä ei ollut virallisia harjoituspelejä alla. Espoonlahden parketille asteli kuitenkin hyvä sekoitus nuoria ja vähän kokeneempiakin pelaajia lisävahvistuksena viime kaudella JBA:ssa pelannut sentteritorni Winslo Barry Jr.

 

Espoonlahden hallilla oli hyvä tunnelma ja lähes täysi yläkatsomo sai nähdä hyvää koripalloviihdettä. Ottelu oli erittäin tasainen alusta lähtien. EBT vei ensimmäisen neljänneksen 18-11 ja oli sen vuoksi koko ajan vähän kuskin paikalla. Välillä näytti, että EBT saa kasvatettua eroa suuremmaksi, mutta JyWe otti aina johdon kiinni ja tuli takaisin peliin mukaan. Tilastot näyttävät molemmille joukkueille 15 menetystä, mutta ainakin EBT:n osalta suurin osa niistä oli ns. turhia helppoja menetyksiä, kun vauhtia oli ja ajatukset eivät aina menneet yhteen. Mutta pelirohkeutta pitääkin olla ja kun kuviot hioutuvat, niin tullaan näkemään hienoa pelaamista.

 

Ottelun taso nousi koko ajan loppua kohden. Neljännen jakson alussa tuntui, että EBT pitää noin kymmenen pisteen johdon loppuun saakka, mutta Weikot järjesti vielä trillerin ottelun loppuun tullen muutamaa minuuttia ennen loppua parin pisteen päähän. EBT kykeni kuitenkin pitämään pään kylmänä ja otti voiton kotiin numeroin 71-65 (33-30).

 

Jyväskylän Weikot nykykokoonpanollaan pelaa vauhdikasta koripalloa ja on vaikea vastustaja kenelle tahansa tässä sarjassa. Pre-season ottelut ovat aina harjoitusotteluita, mutta EBT:n pitäisi löytää niissä hyvin toimineen heittopelin myös näihin sarjaotteluihin. Kahdessa ensimmäisessä sarjapelissä on annettu turhankin paljon tasoitusta vastustajalle varsinkin kolmen pisteen heittojen osalta. Myös EBT:n levypallopeli kaipaa vielä lisää aggressiivisuutta, koska nyt lyhyehkönä joukkueena häviämme niitä turhan paljon.

 

Espoo Basket Team pelasi koko rosterillaan ja onnistujia oli useita. Tuomas Laineen lisäksi nimeltä voi mainita mm. kapteeni Mikko Jantusen, Antti Heiskasen ja Matias Leikkosen. Mukavaa oli nähdä myös Oscar Andersenin paluu parketeille ja huima taistelu kentällä. Weikoilla onnistujia olivat mm. Jukka Ohtonen, Aleksi Kantonen ja ottelun loppua kohden otteitaan parantanut Winslo Barry Jr.

 

Ottelun Tahto ratkaisee –pelaajina palkittiin Jyväskylän Weikkojen Jukka Ohtonen ja Espoo Basket Teamin Tuomas Laine.

 

OTTELUTILASTO

 

Tulevana sunnuntaina EBT vierailee Loimaalla, jossa vastassa on LoKoKo Bisons. Tiedossa on kovaa vääntöä runsaslukuisen kotiyleisön edessä.

 

Miesten seuraava kotiottelu 1B-divisioonassa on sunnuntaina 22.10.2017 Espoonlahden urheiluhallilla. Ottelu EBT – Äänekosken Huima alkaa klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!