Kuparinen rikki - naiset vierasvoittoon Äänekoskella

2.11.2017

EBT:n naisten joukkue matkasi Äänekoskelle kohtaamaan pitkän korisliigahistorian omaavan Äänekosken Huiman. Huima on aiempina vuosina totuttu näkemään useimmiten liigan kärkikahinoissa, mutta viime vuosi ja tämän kauden alku ovat olleet haasteellisia. Äänekoskella oli alla yksi niukka voitto viime viikonloppuna EBT:n voittaneesta HBA:sta.

Ensimmäisellä jaksolla EBT pääsi hyvään vauhtiin tehden laajalla rintamalla ratkaisuja. Vastustaja pysyi pitkään kurissa, mutta rutisti erän lopuksi parhaimmillaan 17 pisteen eron kuuteen. EBT:n pelaajattarista erityisesti Zykira Lewis kartutti pistepottia.

 
Toisessa erässä EBT pääsi jälleen hyvään alkuun ja pääsi jo 19 pisteen etumatkalle, mutta Huima kuroi ennen erän loppua puoliaikatulokseksi 36-48. EBT jatkoi korintekoa useamman pelaajan voimin. Nuori Sanni Tuomisto esitteli heittokättään upottamalla kaksi kolmen pisteen heittoa ja ainokaisen kakkosen 100%:n tarkkuudella. Kamilah Jackson taas oli puoliaikaan mennessä kahminut jo 9 levypalloa, joista neljä hyökkäyspäässä.
 
Kolmas erä edettiin hyvinkin tasaisesti eron pysyessä 13-15 pisteen välissä, kunnes erän lopulla EBT kiskaisi parinkymmenen pisteen eron. Kamilah Jackson jatkoi hurjaa levypallopeliään ja korinteko onnistui usealta pelaajattarelta niin läheltä kuin kaaren takaa. 
 
Neljännessä erässä Huima ei päässyt enää hätyyttelemään EBT:tä ja näin kauden avausvoitto kirjattiin komein 73-98 luvuin.
 
”Puolustettiin alkuun todella hyvin sovitun mukaisesti ja päästiin juoksemaan kenttää. Sitten kadotettiin fokus pidemmäksi aikaa, mutta tytöt paransivat pelin sisällä lopulta todella hyvin ja luotua vapaita heittopaikkoja systemaattisesti. Onnistumisia tuli laajalta rintamalta, joka oli todella mukava nähdä ja kokea,” totesi EBT:n päävalmentaja Niko Hellman.
 
EBT:n pelaajista peräti kuusi pääsi kaksinumeroisille pisteille. Tehokkain oli Kamilah Jackson, joka 21 pisteen ohella hamusi 20 levypalloa, joista peräti puolet hyökkäyspäässä. Tämän lisäksi Jackson jakeli 6 koriin johtanutta syöttöä. Zykira Lewis heitti saman määrän pisteitä kuin Jackson ja kunnostautui riistämällä pelivälineen viidesti vastustajalta. Kapteeni Aaltonen jatkaa varmaa työskentelyään kirjauttamalla 13 pistettä ja 5 levypalloa. Lotta Eräkangas (17 pistettä, 6 levypalloa) ja Sanni Tuomisto (14 pistettä, 5 syöttöä) vastasivat parhaimmista osumatarkkuuksista kolmosten osalta. Pakkaa täydensi Lotta Vesiluoma 10 pisteellä.
 
Vastustajista täyden peliajan pelannut Jazmine Perkins oli kentän korikungatar 29 pisteellään, jonka lisäksi hän saalisti 11 levypalloa. Suriya McGuire niputti 16 pistettä ja nappasi 13 levypalloa, kun taas vuonna 2000 syntynyt Vilma Suomi säesti 13 pisteellään Huiman ulkolaiskaksikkoa.
 
EBT seuraava vastus on Kouvottaret, joka on 2 voittoa/4 tappiota tilastolla sarjassa seitsemäntenä. Peli pelataan 4.11. klo 15:00 ja se on nähtävillä Fanseatilla.