Miehille tappio Tampereella, RaPy oli parempi neljän pisteen ottelussa

8.12.2017

Mika Metsämaa ja Janne Sarja (kuva Petri Tuominen)
Hyökkäykseen lähtö (kuva Petri Tuominen)
Aikalisällä (kuva Petri Tuominen)

Miesten 1B-divisioonassa Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina Tampereella, Tesomassa. EBT taisteli hyvin, mutta Raholan Pyrkivä oli hieman parempi ottaen kotivoiton lukemin 82-70 (38-34).

Ottelu lähti Espoo Basket Teamin puolelta hyvin käyntiin, vaikka Raholan Pyrkivän kolme ensimmäistä koria olivat kolmosia Ville Haapojan, Santeri Mäntysen ja Lauri Tiaisen toimesta. EBT teki kahdeksan pistettä (Robert Kankfelt, Roy Hinkkanen ja Eero Jaakkola) jakson puoliväliin mennessä, mutta sen jälkeen ei enää uponnutkaan. Näin RaPy oli selvässä 21-8 johdossa jakson päättyessä.

 

Toisen neljänneksen alku aina jakson puoleen väliin saakka pelattiin lähes kori korista ja ero säilyi samana. Mutta jakson puolivälissä alkoi Espoo Basket Teamin kiri. Alkoi tulla stoppeja ja hyökkäyspäässä Tuomas Laine, Antti Heiskanen ja Roope Kinnunen tekivät hyvällä prosentilla koreja ja näin EBT oli enää kahden pisteen päässä Raholasta. Puoliaikatauolle mentiin Raholan Pyrkivän johtaessa 38-34.

 

Ottelun toisella puoliajalla Raholan Pyrkivä lähti kolme kertaa pienelle karkumatkalle ja kaksi kertaa EBT otti eron kiinni. Kolmatta kertaa RaPyn johtoa ei saatu enää kiinni ja näin pisteet jäivät Raholalle numeroin 82-70 (38-34).

 

Espoo Basket Team oli liikenteessä useiden loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi vajaalla kokoonpanolla. Näin myös EBT:n alle 16-vuotiaat juniorit Tatu Lehtisyrjä ja Konsta Kukkohovi tekivät ensi esiintymisensä miesten I-divisioona B:ssä. Espoo Basket Teamin primus motor oli Tuomas Laine. Samoin Mika Metsämaa esiintyi vahvasti ja hän sai kamppailla paljon entistä seurakaveriaan Janne Sarjaa vastaan. Raholan yllättäjä oli Sampo Vekkilä vahvalla pelillään sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Espoo Basket Teamille tuli jälleen lisäkokemusta tiukoista peleistä ja toivottavasti jo seuraavassa tiukassa ottelussa olemme valmiita kääntämään voiton Espooseen.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on jälleen sunnuntaina 10.12.2017 kotona Espoonlahden urheiluhallilla. Vieraaksi tulee PeU-Basket Perniöstä. Ottelu EBT – PeU-Basket alkaa klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!