Niko Hellman ja Lauri Järvinen EBT:hen päätoimisiksi valmentajiksi

16.4.2010

Niko Hellman A- ja C-poikien kilparyhmien valmentaja
Lauri Järvinen A- ja B-poikien harrasteryhmien valmentaja

EBT:n valmentajakunta vahvistuu, kun Niko Hellman, 24, ja Lauri Järvinen, 24, aloittavat 1.5.2010 alkaen seurassa päätoimisina valmentajina.

Niko tulee seuraan kilpakoripallovalmentajaksi ja valmentaa ensi kaudella EBT:n A- ja C-poikia. Lisäksi Niko toimii Espoonlahden lukion koripallolinjan valmentajana. Espooseen Niko muuttaa Salosta, jossa hän on valmentanut useita vuosia juniorijoukkueita. Kuluneella kaudella Niko toimi Salon Vilppaan Korisliiga joukkueen apuvalmentajana sekä A-poikien valmentajana. Niko on valmentanut Salon Vilppaan menestyksekkäitä poikajunioreita ikäluokkien SM-sarjassa. Nikolla on II tason valmentajakoulutus.

Lauri Järvinen tulee seuraan harrastekoripallovalmentajaksi ja valmentaa ensi kaudella EBT:n A- ja B-poikien harrastekoripallojoukkueita. Lisäksi Lauri osallistuu seuran koulukoripallo-ohjelmien valmennukseen. EBT:hen Lauri siirtyy Loimaalta, jossa hän kuluneella kaudella pelasi Loimaan Korikonkarien miesten 1-divisioonajoukkueessa ja valmensi seuran harrastekoripallojoukkueita. Laurilla on takana menestyksekäs peliura Salon Vilppaassa ja Forssan Koripojissa ja lisäksi hän on juniorivuosiensa aikana ollut nuorten maajoukkueiden vakiokasvoja.

Niko ja Lauri aloittavat EBT:ssä 1.5. ja seuraväelle he esittäytyvät kauden päättäjissä tiistaina 4.5. Espoonlahden hallilla.

Kahden päätoimisen valmentajan palkkaaminen on osa valmennuksen ammattimaistamista. Ennestään EBT:ssä valmentaa päätoimisesti Mikko Rönkä, joka ensi kaudella toimii B-tyttöjen kilpajoukkueen ja minipoikien valmentajana. Lisäksi Mikko valmentaa Espoonlahden lukion koripallolinjaa.


Valmennuspäällikkö valmennuksen kehittäjäksi

EBT:n valmennuspäällikön Joonas Iisalon työpanos kohdistuu jatkossa entistä vahvemmin valmennustoiminnan kehittämiseen. Joonas toimii päätoimisena valmentajien esimiehenä ja valmennustoiminnan kehittäjänä. Lisäksi Joonas vastaa huippukoripallopolun neljän kehitysryhmän (pienryhmän) valmentamisesta. Valmentamisen ohella Joonas opiskelee parhaillaan Valmentajan ammattitutkintoa.


Mikko Asikainen A-poikien kilpajoukkueen ja Tuomas Rahkonen Akatemian ja A-tyttöjen päävalmentajaksi

EBT:n tyttöjuniorien monivuotinen valmentaja Mikko Asikainen siirtyy poikapuolelle ja toimii ensi kaudella seuran A-poikien kilpajoukkueiden päävalmentajana. Mikko saa ison ja kovan joukkueen valmennettavakseen, sillä 94-poikien siirtyessä A-junioreihin, tulee A-pojista EBT:n suurin yksittäinen ikäluokka. Valmentamisen ohella Mikko opiskelee parhaillaan Valmentajan ammattitutkintoa. A-poikia kuluneella kaudella valmentanut Olli Tarkiainen jää toistaiseksi sivuun valmennuksesta.

Naisten 1-divisioonaan noussut ja A-tyttöjen SM-sarjassa 8. sijoittuneen EBT Akatemian päävalmentajana toimii ensi kaudella Tuomas Rahkonen apunaan Timo Tähtinen ja Martti Iivonen. Martti toimii tulevalla kaudella juniori-ikäluokkien lippulaivojen, eli A-tyttöjen ja –poikien fysiikkavalmentajana. Lisäksi Martti jatkaa C-tytöt 97 ja 98 joukkueiden valmentajana.