EBT taisteli hyvin, mutta sarjakärki MuKi vei pisteet

19.12.2017

Mikko Jantunen (kuva Harri Vallila)
Eero Jaakkola (kuva Harri Vallila)

Espoo Basket Team kohtasi sunnuntaina Espoonlahdessa sarjan kärkijoukkueen Munkkiniemen Kisapojat. Puoliaikatauolle mentiin tasatilanteessa 39-39, mutta ottelun toisella puoliskolla hyvän heittovireen löytänyt MuKi otti pelin hallinnan itselleen ja vei voiton numeroin 65-89.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli alussa Munkkiniemen Kisapoikien hallintaa ja ottelu näytti kulkevan vierailijoiden hallinnassa. Espoo Basket Teamin paikkapuolustus toimi kuitenkin hyvin ja pysäytti MuKin hyökkäykset. MuKi ei päässyt kymmentä pistettä enempää karkuun. Vähitellen myös EBT:n hyökkäys alkoi kulkea paremmin. EBT:n uusi kasvo Devonté Jones toi mukavasti uutta puhtia otteisiin nopeudellaan ja kimmoisuudellaan. Ottelun ensimmäinen puolisko huipentui toisen jakson viimeiselle minuutille. EBT pääsi hyviin riistoihin ja hetkessä Robert Kankfeltin, Devonté Jonesin ja Roy Hinkkasen koreilla ottelu oli tasalukemissa 39-39.

 

Kolmannelle jaksolle tultiin jännittävistä asetelmista, mutta MuKi oli ottanut puoliaikatauolla oppia ensimmäisistä jaksoista. He puolustivat EBT:n hyökkäyskuviot pois ja, kun EBT:lle tapahtui jälleen muutaman minuutin musta jakso kolmannen neljänneksen alkuun, niin MuKi sai vähän turhan helposti ottelun hallinnan ja selvän johdon itselleen. Toki sitä edesauttoi myös MuKin loistava heittopeli. Pyry Marttisen, Joonas Timosen ja Robin Åvistin johdolla joukkue naulasi kolmoset 45 %:lla ja kakkoset 71 %:lla sisään. Ottelun loppua kohden MuKi lisäsi johtoa tasaisesti ja näin pisteet menivät Munkkiniemeen numeroin 65-89 (39-39).

 

EBT sortui helppoihin pallonmenetyksiin ja heikkoihin viimeistelyihin. Kokonaisuudessaan Espoo Basket Teamin pelissä oli nähtävissä jälleen kehittymistä edellisiin otteluihin nähden. Tosin vieläkin oli puutetta aggressiivisuudesta ja nopeasta pelistä. Reilulla 60 pisteellä ei yleensä voita otteluita, joka on ollut koko syyskauden EBT:n ongelma. Vuodenvaihteen jälkeen tähän pitää kehittää jotakin, jotta myös tasaisissa peleissä tulee voittoja. Positiivisin mielin lähdetään kuitenkin kevätkauteen. Kaikki on vielä omissa käsissä.

 

Ottelun Tahto ratkaisee –pelaajina palkittiin Munkkiniemen Kisapoikien Pyry Marttinen ja Espoo Basket Teamin Mikko Jantunen.

 

OTTELUTILASTO

 

Sarja jää vähäksi aikaa Joulutauolle. Vuodevaihteen jälkeen EBT suuntaa Jyväskylään, jossa vastassa on Jyväskylän Weikot. Ottelu JyWe – EBT pelataan Jyväskylän monitoimitalolla sunnuntaina 7.1.2018 klo 17:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!