Miesten kolmesta jaksovoitosta huolimatta pisteet jäivät Jyväskylän Weikoille

9.1.2018

Robert Kankfelt (kuva Peter Åhman)
Tuomas Laine (kuva Peter Åhman)
Devonté Jones

Miesten 1B-divisioonassa Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina Jyväskylässä. EBT aloitti vaisusti, mutta neljännelle jaksolle ottelusta saatiin trilleri, joka päättyi lopuksi Weikkojen voittoon lukemin 84-76 (51-35).

Vaikka EBT:llä oli hyvä harjoitusviikko alla, niin ottelu lähti käyntiin EBT:n osalta vielä lomatunnelmissa. Pelaaminen oli löysää ja otteista puuttui taistelutahto. Jyväskylän Weikot hyödynsi tämän heti kättelyssä ja meni puolessatoista minuutissa 8-0 johtoon. Glenn Stokes sekä Jarno Lehto syöttelivät ja Winslo Barry sekä Aleksi Kantonen laittoivat palloa pussiin. Aikalisän jälkeen Mikko Jantunen pääsi hieman kaventamaan Weikkojen johtoa, mutta EBT:n peli-ilme ei muuttunut ja näin JyWe vei Winslo Barryn pituusylivoimaa korin alla hyödyntäen ensimmäisen jakson selvästi 31-12.

 

Toisesta jaksosta eteenpäin EBT alkoi päästä vähitellen pelirytmiin kiinni. Puolustusmuotojen vaihtelulla ja varsinkin paikkapuolustuksella ja erilaisilla prässeillä sekä tuplauksilla Weikkojen peli saatiin vaikeaksi. Vaihdosta kentälle tullut Robert Kankfelt aloitti EBT:n kirin kolmosten pussituksella ja häntä säestivät hyvin Devonté Jones ja Tuomas Laine. Puoliajalle mentäessä JyWen johto oli kuitenkin vielä kuusitoista pistettä 51-35.

 

Kolmannella jaksolla EBT jatkoi siitä mihin ennen puoliaikaa oli jäänyt eikä mitään aikaisemmissa peleissä esiintynyttä notkahdusta tapahtunut. Jyväskylän Weikoilla oli vaikeuksia EBT:n 2-3 paikan kanssa, vaikka Tiitus Kuukkanen muutaman nätin korin tekikin. EBT voitti kolmannen jakson kuudella pisteellä ja näin eroa oli enää kymmenen pistettä Weikkojen hyväksi viimeiselle jaksolle lähdettäessä.

 

Neljäs jakso alkoi EBT:n osalta mainiosti. EBT puolusti tehokkaasti ja viimeisteli Matias Leikkosen ja Tuomas Laineen kautta tarkasti. EBT:n 7-0 run kahdessa minuutissa kavensi JyWen johdon enää kolmeen pisteeseen lukemin 67-64. Tämän jälkeen alkoi Glenn Stokes vastaan Roope Kinnunen kolmosten pussituskilpailu. Tämä heittokisa oli tasainen ja näin Weikot pysyivät ottelussa muutaman pisteen edellä aina pelin viimeiselle minuutille saakka. Minuuttia ennen loppua tilanne oli 80-76 JyWelle ja EBT prässäsi koko kentällä. Valitettavasti EBT ei saanut palloa koriin, vaikka tilanteita oli. Weikkojen Glenn Stokes pääsi viimeistelemään vapariviivalta neljällä onnistuneella heitolla ottelun loppunumeroiksi JyWen voiton 84-76. Jos ottelun ensimmäisen jakson, joka ratkaisi ottelun voittajan, unohtaa, niin Espoo Basket Team pelasi ihan ok pelin. Seuraavaan otteluun lähdetään taas uudella taisteluilmeellä.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten seuraava ottelu 1B-divisioonassa on ensi sunnuntaina 14.1.2018 kotona Espoonlahden urheiluhallilla. Vieraaksi tulee LoKoKo Bisons Loimaalta. Ottelu EBT – Bisons alkaa klo 17:00. Mukana saattaa olla myös Bisonsin kannustusryhmä!

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!