Miehille harmittava tappio Karkkilaa vastaan

14.2.2018

Tuomas Laine (kuva Peter Åhman)
Roy Hinkkanen (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team kohtasi sunnuntaina Espoonlahdessa KaU Koriksen Karkkilasta. EBT taisteli ottelussa loppuun saakka, mutta Karkkila oli piirun verran parempi ja näin voitto kirjattiin vierailijoille numeroin 64-85 (30-47).

Kumpikin joukkue oli virittäytynyt otteluun hyvin ja Espoo Basket Teamilla oli voittamalla ottelu vielä hyviäkin mahdollisuuksia päästä pudotuspeleihin. Ensimmäiset kymmenen minuuttia ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Sen jälkeen Karkkila kasvatti johtoaan hitaasti mutta varmasti ottelun loppuun saakka. EBT ei pystynyt pitämään Karkkilan pelintekijää Janne Kinnusta ja näin Karkkila pystyi pyörittämään hänen kauttaan peliä haluamallaan tavalla. Tarkkakätinen Kinnunen teki ottelun korkeimman pistemäärän 25 pistettä. Karkkilan nuori Artturi Nieminen pelasi hyvällä itseluottamuksella ja oli lähes pysäyttämätön EBT:lle. Karkkilalla oli myös selvä pituusylivoima. Yli kaksimetriset Byron Burnett ja HL Coleman napsivat molemmat yli kymmenen levypalloa ja tekivät samassa tupla-tuplat.

 

Espoo Basket Teamin peli kulki ajoittain aivan mallikkaasti. Tuomas Laine oli jälleen elementissään 18 pisteellä, 9 levypallolla ja 7 syötöllä. Toisin sanoen tripla-tuplakaan ei ollut kaukana. Roy Hinkkanen oli hyvällä jalalla pelissä mukana ottaen mm. 5 riistoa ja heittämällä kaikki kolmosensa sisään. Ottelu olisi voinut olla aivan tasoissa loppuun saakka, mutta EBT:lle sattuu edelleen otteluissa mustia hetkiä, jotka eivät ole aivan lyhyitäkään ja joiden vuoksi vastustaja pääsee karkuun. Näin kävi myös sunnuntaina. Samoin sunnuntaina EBT kaatui myös viimeistelyyn kahden pisteen alueella. Siinä menetettiin lähes kaksikymmentä pistettä. Erittäin positiivista EBT:n pelissä oli se, että pallonmenetyksiä tuli vain 8 kpl.  Loppusummerin soidessa tulostaululla oli Karkkilan voitto numeroin 64-85.

 

Seuraavaksi EBT:llä on edessään paikalliskamppailu Helsingin NMKY:tä vastaan. EBT:llä on edelleen mahdollisuuksia pudotuspeleihin, joten otteluun sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa Namikaa vastaan lähdetään taistellen.

 

Ottelun Tahto ratkaisee –pelaajina palkittiin Karkkilan Artturi Nieminen ja Espoo Basket Teamin Roy Hinkkanen.

 

OTTELUTILASTO

 

Ensi sunnuntaina EBT suuntaa Helsinkiin tärkeään paikalliskamppailuun. Ottelu Helsingin NMKY – EBT pelataan Malmin palloiluhallilla sunnuntaina 18.2.2018 klo 16:00 alkaen.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!