Nuoret EBT:n tytöt pelaavat Eurooppa-liigassa – tavoitteena lopputurnauspaikka

27.2.2018

Espoo Basket Teamin (EBT) T06-joukkue pelaa tällä kaudella kivikovassa koripallon European Youth Basketball Leaguessa (EYBL). Liigassa on useita ikäluokkia. EBT pelaa alle 12-vuotiaiden sarjassa. Se on nuorin tyttöjen sarjaan osallistuva suomalaisjoukkue.

 EBT:n lisäksi liigassa pelaavat latvialaiset Basketball School Rigan joukkueet Jugla Riga, Ridzene Riga ja TTP Riga, venäläinen SDJSOR Kupchinskij Olimp St. Petersburg, virolainen Tiit Soku KK / SK Nord Tallinn sekä latvialainen Sport School Valmiera.

Ensimmäiseen turnaukseen osallistunut tsekkiläinen joukkue Basketball club SBS Ostrava jättäytyi pois ja joukkueen tilalle tuli valkovenäläisjoukkue SDJSOR Smorgon.

 

 

Joukkueet pelaavat kolme turnausta. Tämän kauden EYBL-taival huipentuu toukokuussa Espoossa pelattavaan Final Four -turnaukseen, johon pääsee neljä parasta joukkuetta.

EBT:llä on nyt takanaan kaksi turnausta Riiassa, Latviassa. Ensimmäisestä turnauksesta marraskuussa tytöillä oli kotiin tuomisina hopeamitalit, kun finaaliottelu Olimpia vastaan päättyi 18–34. Toinen turnaus pelattiin tammikuussa. Silloin tytöt voittivat pronssiottelussa Juglan 24–51. Seuraavan kerran liigaa pelataan Tallinnassa maaliskuussa.

EYBL:iin pääsee mukaan vain maiden parhaita joukkueita. Liiga on ollut monelle nykyisin koripallon eri ikäkausijoukkueissa pelaavalle nuorelle tärkeä ensikosketus kansainvälisiin peleihin. Suomalaisjoukkueita on esiintynyt EYBL-parketeilla useita. Tälläkin kaudella suomalaisedustusta löytyy EBT:n lisäksi alle 17-, alle 15- ja alle 13-vuotiaiden tyttöjen sekä alle 17-, alle 16- ja alle 15-vuotiaiden poikien sarjoista.

– Kun EYBL:iin mennään jo 11-vuotiaina, pelaajat oppivat jo alusta asti uskomaan, että kaikki vastustajat voidaan voittaa eikä vastustajia tarvitse ujostella, EBT:n valmentaja Jussi Viitasalo toteaa.

– Itse uskon vahvasti, että esimerkiksi Susijengin menestys johtuu osaksi siitä, että eri ikäluokkia on lähdetty viemään tähän liigaan. Opittiin jo nuorena, että suomalainenkin voi pärjätä.