Miesten kausi päättyi taistellen tappioon PeU-Basketille

13.3.2018

Matias Leikkonen (kuva Harri Vallila)
Antti Heiskanen (kuva Harri Vallila)

Miesten 1B-divisioonassa Espoo Basket Team vieraili sunnuntaina Perniössä. Tässä runkosarjan päätöskierroksen kamppailussa EBT kaatui saappaat jalassa PeU-Basketille lukemin 88-74 (30-35).

Ottelu lähti jälleen tasaisesti käyntiin. PeU-Basket taisteli kotiedusta pudotuspeleihin, johon tarvittiin ehdottomasti kotivoitto tästä ottelusta, ja Espoo Basket Team halusi päättää kauden hyvällä pelillä. Peli aaltoili puolelta toiselle ja antoi yleisölle useita jännityksen hetkiä. EBT repäisi aivan ensimmäisen jakson lopussa yhdeksän pisteen johdon Antti Heiskasen, Matias Leikkosen ja Eero Jaakkolan koreilla. Toinen jakso oli energistä puolustamista molemmilta joukkueilta ja pistepussi ei juuri karttunut. EBT piti pintansa ja puoliajalle mentiin EBT:n johtaessa 30-35.

 

Kolmannelle jaksolle PeU-Basket tuli aggressiivisesti puolustaen ja prässäten. Reilussa parissa minuutissa kotijoukkue otti 10-0 runin ja johti puolestaan viidellä pisteellä. EBT kairasi itsensä kuitenkin peliin takaisin ja johtoon, vaikka PeU-Basketin nuoren Patrik Poutiaisen kolmosputki oli koitua EBT:n turmioksi. Kolmas jakso pelattiin lopulta tasapistein 25-25 ja EBT oli edelleen johdossa jakson päättyessä. Lopulta sitten neljännen jakson alussa EBT:n hyvä joukkuepelaaminen hajosi ja näin PeU-Basketin prässäys tuotti tuloksen. Ottelun yhtenä ratkaisuna oli se, että Perniön Kashrell Lawrence siirtyi kolmosviivan taakse pussittamaan tarkasti koreja, kun hän ei viihtynyt EBT:n Matias Leikkosen tarkoissa pihdeissä korin alla. Lopulta PeU-Basketin voitto tuli ottelun tapahtumiin nähden vähän turhankin suurin numeroin 88-74 (30-35) ja sillä he varmistivat kotiedun pudotuspeleihin otteluparin Karkkilan hävitessä ottelunsa LoKoKo Bisonsille.

 

Molemmissa joukkueissa onnistujia oli jälleen laajalti. Perniöllä isossa roolissa olivat Kashrell Lawrence (35 pistettä), Samu Kaaresvirta (11 levypalloa), Patrik Poutiainen ja Miro Patrakka. Tosin yllätyksiäkin oli, sarjan levypallokuningas Lawrence jäi 5 levypalloon EBT:n puristuksessa ja Kaaresvirta ei saanut yhtään kolmosta sisään.  EBT:n onnistujia olivat mm. tupla-tuplan tehnyt Matias Leikkonen (24 pistettä, 15 levypalloa), Antti Heiskanen (24 pistettä), Eero Jaakkola, Marco Tammi sekä jälleen hienoja syöttöjä esittänyt Mika Metsämaa.

 

Ottelun onnistujina Perniön Lihan makkaraämpärillä palkittiin PeU-Basketin Patrik Poutiainen ja Espoo Basket Teamin Matias Leikkonen.

 

OTTELUTILASTO

 

Espoo Basket Team kiittää kannattajia, katsojia ja yhteistyökumppaneita tuesta kauden aikana. Ottelut jatkuvat jälleen syksyllä ensi kauden alkaessa. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan Espoo Basket Teamia myös jatkossa!