C-pojilla ensimmäinen SM-kotiturnaus

15.3.2018

Lauantaina 10.3. pelattiin C-poikien SM sarjaa Espoonlahden Urheiluhallilla. Takana EBT:n pojilla oli voitot Kauhajoen Karhusta ja Kouvoista ja tappiot lohkoa tällä hetkellä johtavalle kaksikolle Salon Vilppaalle ja Hongalle. Nyt vastaan astuivat ensin HNMKY ja illan päätteeksi Malmin ylpeys MaSu Basket. Pojat olivat valmistautuneet viikonloppuun treenaamalla fyysisesti ja erityisesti henkisesti, valmennus taktikoimalla ja taustat leipoen ja logistiikkaa suunnitellen. Kaikkia näitä tarvittiinkin onnistuneen lauantaipäivän takaamiseksi.

EBT:n pojat voittivatkin HNMKY:n selvin lukemin 95-44 eli vastustajalle ei käytännössä annettu mahdollisuutta viedä pisteitä Helsinkiin. 

Pelin jälkeen vedettiin loppuverrat ja kaikki pojat menivät kotiin tankkaamaan, lepäämään ja valmistautumaan illan matsiin. 

 

Ennakkoasetelmat MaSu peliin olivat Masun puolella. Edellisenä maanantaina eli vain viisi päivää aikaisemmin pojat olivat kärsineet isonumeroisen tappion MaSulle sarjapelissä Malmilla ja nyt vastaan asettui täysin sama joukkue ja samat pelaajat.

 

Jännitys oli korkealla, mutta pojat eivät antaneet sen häiritä ja valmennus taktikoi kuviot kuntoon. Taktiikan pohjana oli pitää MaSun kovin korilleajaja erittäin vahva peluri pallottomana. 

Tätä lähdettiinkin toteuttamaan onnistuneesti heti alusta alkaen ja EBT oli niskan päällä. Kova puolustus  ja hyökkäyspään onnistumiset loivat poikiin itseluottamusta ja parhaimmillaan johdettiin jopa 17 pistettä. Sitten kävi niinkuin aina välillä käy eli tulee peräkkäisiä epäonnistumisia ja vastustaja pääsee hyvin lähelle ja jännitysnäytelmä oli valmis. Lopputuloksena ihana voitto lukemin 82-78.

 

Aikamoinen nousu joukkueelta viidessä päivässä silloin kun sitä tarvittiin.

 

SM- runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi peliä ja nämä pelataan myös Espoonlahden urheiluhallissa lauantaina 7.4. Tällöin vastaan asettuvat BC Nokia ja Kataja Basket. 

Tervetuloa kannustamaan pojat lopputurnaukseen!