Mirka Dettman ja Laura Wilson vahvistamaan Espoo Team

10.9.2010

Viime kaudella naisten SM-pronssia pokannut Espoo Team vahvistuu merkittävästi solmittuaan yksivuotiset sopimukset Mirka Dettmannin (os. Jarchovská) sekä Suomen maajoukkuepeluri Laura Wilsonin (os. Sario) kanssa.

Espoo Teamin edelliskauden apuvalmentaja Mirka Dettmann tekee paluun parketeille muutaman vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Mirka Dettmann pelasi Espoo Teamissä kaudella 2007–08. Kaksi edellistä kautta hän on toiminut Tapiolan Hongan sekä Espoo Teamin valmennustiimeissä apuvalmentajana.

172-senttinen ja 38-vuotias Mirka Dettman on pelannut yli 150 maaottelua Tshekin väreissä, mm. useat aikuisten ja nuorten EM-kisat, ja hän on pelannut Euroopan ammattilaiskentillä yli 10 vuotta. Pelikaudella 2007-08 Dettmann kirjautti SM-sarjatehoikseen 12,7 pistettä, 3,3 levypalloa ja 2,3 koriin johtanutta sytöttöä.

- Mirka väläytti ideaa pelaamisesta jo viime keväänä. Siitä lähtien olemme keskustelleet mahdollisesta paluusta parketin puolelle. Olen Mirkan paluuseen erittäin tyytyväinen. On hienoa saada näin kokenut pelaaja vahvistamaan joukkuetta, kommentoi Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas.

Laura Wilson puolestaan palaa Suomeen vietettyään useamman vuoden ulkomailla. Edellisen kerran Wilson edusti tyttönimellään kasvattajaseuraansa Tapiolan Honkaa kaudella 2003-04. Tämän jälkeen Wilsonin tie vei Yhdysvaltojen yliopistosarjaan Binghamtonin opinahjoon. Yliopistouran jälkeen Wilson pelasi kaksi kautta Belgian pääsarjassa.

- Lauran paluu Espooseen on todella hieno asia. Saamme joukkueeseemme merkittävän vahvistukseen. Laura on myös loistava persoona joka sopii varmasti jokaiseen joukkueeseen, toteaa päävalmentaja Larkas.

184-senttinen ja 26-vuotias Wilson on pelannut urallaan 54 naisten maaottelua, joissa hän on tehnyt 196 pistettä. Lisäksi hänen tilillään on 53 nuorten maaotteluedustusta eri ikäluokissa.

Mirka Dettmannin ja Laura Wilsonin sopimuksien myötä Espoo Teamin joukkue on koossa kaudelle 2010-11. Joukkueella on Dettmannin ja Wilsonin lisäksi sopimukset Niina Laaksosen, Venlakaisa Höltän, Maija Lähteen, Anni Mäkitalon, Saara Väreen, Moona Owusun, Evita Iiskolan, Annika Holopaisen, Ann-Marie Kalergiksen, Meral Bedretdinin sekä Rita Haukkovaaran kanssa.