B-pojat valtakunnalliseen 1-divisioonaan

27.9.2010

EBT:n B-pojat isännöivät viime viikonloppuna toisen kierroksen SM-karsintaa Kaitaalla. Lohkossa pelasivat isäntien lisäksi Honka 2, KTP, Namika Lahti ja Huima. Kahdelle parhaalle oli tiedossa paikka valtakunnaliseen SM-sarjaan ja kahdelle seuraavalla valtakunnalliseen 1-divisioonaan. Lohkon viimeisen kohtalona oli pudota näiden sarjojen ulkopuolelle.

EBT aloitti pelit lauantaina pelaamalla jännittävän ottelun Honkaa vastaan. Peli aaltoili ja sekä EBT että Honka johtivat vuoron perään, mutta lopulta EBT otti makoisan voiton lukemin 54-47. Muutaman tunnin levon jälkeen vastaamme asettui Lahden Namika, joka oli ennakkoon rankattu viidenneksi ja lohkon kovimmaksi joukkueeksi. Harmiksemme vastustaja sai alkuun pienen kaulan, muta tilanne onnistuttiin jäädyttämään hetkeksi. Toisessa erässä pelattiin hyvin tasaista peliä ja kolmannen erän EBT voitti vakuuttavasti 23-8 vastustajan pasmojen mentyä totaalisen sekaisin. Lopputulokseksi kirjattiin 64-48 Lahden hyväksi. Poikiemme taistelu oli hetkittäin erittäin vakuuttavaa, mutta Lahti oli vielä tällä kertaa hieman vahvempi.

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä saimme vastaan Äänekosken Huiman. Lauantain tiukat pelit eivät näyttäneet painavan poikiemme jaloissa lainkaan, sillä annoimme todella hyvän vastuksen erittäin tasaiselle ja vahvalle Huimalle. Huima vei lopulta voiton 73-52. Viikonlopun ratkaiseva peli käytiin KTP:tä vastaan. Ottelu sai shokkialun kun KTP repäisi nopeasti kymmenen pisteen edun vahvalla heitopelillä. Kotkalaisten etumatka kasvoi jo neljääntöista pisteeseen, kunnes määrätietoinen takaa-ajomme alkoi. Levypallopeli sai uutta puhtia, puolustusmoraali parani ja hyökkäyspelin viimeistely nostivat pojat pian tasoihin ja hetken kuluttua tavoittamattomaan etumatkaan. Turnaus päättyi ansaittuun 69-65 voittoon viikonlopun parhaalla pelillä. Hieno tapa pojilta päättää viikonlopun pelit!

Kahdella voitolla EBT varmisti lohkon kolmossijan ja paikan valtakunnallisessa 1-divisioonassa! SM-sarjaan etenivät Lahti ja Äänekoski ja ykkösdivisioonaan kanssamme Honka. Kotkan kohtalona oli pudota.

Taustajoukkojen järjestelyt ja sitoutuminen saivat paljon kiitosta. Tuomarit ja vierailevat joukkueet kiittelivät erinomaisesta turnauksesta. Erityismaininnan sai vielä Jarna Merojalan organisoima ja muiden vanhempien tukema buffet, joka oli Michelin –tasoa. Max ja pojat onnistuivat upealla tavalla, josta kertaalleen vielä onnittelut! Hieno suoritus!