EBT:n A-tytöt taistelivat tiensä SM-sarjaan puhtaalla pelillä

3.10.2010

Kauden alkuun kuudenneksi rankattu EBT:n A-tytöt taisteli tiukassa lohkossaan 4 voittoa ja varmisti puhtaalla pelillä pääsynsä SM-sarjaan kaudeksi 2010-2011. EBT murjomaksi osuivat ennakolta koviksi tiedetyt Wartti ja Muuramen Urheilijat, sekä Tampereen Pyrintö2 ja Kaaron Roima Raumalta. Tapa jolla EBT taistelupelit käänsi edukseen lauantaina ei jättänyt yleisöä kylmäksi: tunnelma Kallahdessa oli erinomaisen jännittävä.

 

Wartti-EBT 62-68 (lauantai 10.30)

Joukkueemme aloitti karsinnan SM-sarjapaikasta ottelulla isäntäjäoukkue Warttia vastaan. Vastustaja koostui käytännössä B-ikäluokan tytöistä, joiden menestys aiemmin on ollut erinomaista. Ennen ottelua vastus tiedettiin selvästi ranking-sijoitustaan kovemmaksi ja sitä myös tuleman piti. EBT aloitti ottelun kuitenkin terävästi, ja ensimmäisen jakson jälkeen EBT:n mustapaidat olivat turvallisen tuntuisessa 14-21 johdossa. Jakson aikana joukkue piti pelin hallussa sekä puolustuspäässä että hyökkäyksessä hyvällä viisikkopelillä. Wartin tappavan tehokas heittopeli nakutti tasaisesti pisteitä, mutta EBT monipuolisempi hyökkäyspeli takasi puoliajalle 10 pisteen johdon (25-35).

Toisella puoliajalla tahti kuitenkin muuttui, ja Wartti nosti puolustuksensa kovaan prässiin. Tämä taktiikka toimi ajoittain tehokkaasti nostaen kotijoukkueen aivan tuntumaan. Useita menetyksiä aiheuttanut Wartin kärkäs puolustus tehosi heittopelin onnistuessa, ja niin peli oli kuin olikin tasan summerin soidessa: 58-58. Lauantaina EBT:n vaihtopenkiltä löytyi kuitenkin tehokasta tukea pirteästi pelanneiden takamiesten Saara Sandellin ja Heini Hakasalon jouduttua virhevaikeuksiin.  Pelatulla 5 minuutin jatkoajalla kokemus ja taistelutahto ratkaisivat: irtopallot revittiin EBT:lle ja vaadittavat korinalustaistelut voitettiin. Lopputulokseksi kirjattiin EBT:n riemukas vierasvoitto 62-68. Pistekuningattarena toimi tutusti Hanna Kuula 19 pistettä; tukenaan Saara Sandell 14 ja Heini Hakasalo 11 pistettä.

 

EBT-MU 67-59 (lauantai 16.30)

Jos taistelu Warttia vastaan oli jännittävä, ei tämänkään ottelun tunnelma päästänyt katsomoa otteestaan helpolla.  Ensi sekunneista lähtien pelissä oli täyttä taistelun makua. MU:n varsin tehokas hyökkäysosasto (Nikula, Kärkkäinen ja Vänttinen) piti EBT:n pelaajia ajoittain lujasti  pihdeissään rankaisten armotta harhasyötöistä ja pallonmenetyksistä. Oma hyökkäyspelimme kuitenkin toimi vastustajaa tehokkaammin alussa ja kolmikon Kuula, Sandell, Tuomela tehoilla EBT johti  puoliajalla 41-32.

Jos aamupelissä kolmas erä oli EBT:lle vaisu, sitä se oli varsin selkeästi tässä ottelussa. Korinteko ei onnistunut välillä ollenkaan tytöiltämme ja Muurame työntyi lähes rinnalle. Vastustajan puolustus tiivistyi jakson aikana selvästi ja enää ei tutuista kuvioista päästy nostelemaan koreja. Neljännen erän alussa esiin astui kuitenkin pelaaja numero 8, Kirsti ”Kiki” Kourilehto, jonka peräkkäiset kaksi kakkosta ja yksi kolmonen tekivät Muuramen noususta tuskaisen. Lopulta Hanna Kuulan viimeisten minuuttien nostot korin alta ja vapaaheitot ratkaisivat voiton EBT:lle. Pistepörssin kärjessä oli jälleen tuttu nimi: Hanna Kuula, 26 pistettä. Muista maininnan saavat  Anniina Tuomela 11, Saara Sandell 10 ja Kirsti Kourilehto 9 pistettä. Lopputulos 67-59 kertoo, että EBT on tänä vuonna kova pala kelle tahansa joukkueelle. Pelissä näkyi myös tämän ryhmän pitkä yhteinen kokemus. Ottelussa jaksettiin uskoa omaan tekemiseen vastustajan pyrkiessä rinnalle.

 

Tampereen Pyrintö2 – EBT 54-79 (sunnuntai klo 12.00)

Sunnuntain peliin joukkue asteli alkuun melko verkkaisesti ja hymyillen, mutta Pyrinnön nuorten tyttöjen puristuksessa korinteko ei heti onnistunut. Peliä pelattiin useita minuutteja parilla onnistuneella korilla puoleen ja toiseen. Toiseen jaksoon valmennus puhalsi joukkueeseen uuden energian ja hetkessä ero venähti yli 30 pisteen. Tauolla espoolainen vierasyleisö saattoi juoda isäntien erinomaista kahvia ja pullaa jo hymyssä suin lukemissa 17-54.

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä esiin EBT:läisistä marssi myös koko joukko uusia tuttavuuksia A-tytöissä: Anni Laurikainen, Veera Moilanen, Niina Mattila ja Riina Salo. Anniina Tuomelan ohella nämä B-tytöt näyttivät pelin toisella puoliskolla miten peli sujuu tamperelaisia vastaan ilman A-ikäisiä. Ero hieman kaventui, mutta pysyi kuitenkin hallussa.  Anniina kirjautti pöytäkirjaan 9, Anni  5, Niina 11, Veera 6 ja Riina 4 pistettä. Korkeimmat pistelukemat teki kuitenkin kauteen oikeaan aikaan vertyvä Susanna Immonen (16) Hannan ja Saaran nostellessa jalkojaan penkille jääpussien kera.

 

EBT-KaaRo 76-61 (sunnuntai klo 18.00)

Viimeisen ottelun merkitys kasvoi yllättäen vastustajan kaadettua Wartin 11 pisteellä. Kaaro olisi voittaessaan sysännyt EBT:n tasoihin kolmen joukkueen kesken. Vastaan asettui kuitenkin silmin nähden väsynyt ja käytännössä seitsemällä pelaajalla otellut joukkue. Niinpä ensimmäisen jakson jälkeen peli tuntui olevan ratkennut lukemissa 25-5. Tässä vaiheessa valmennusjohto päätti kierrättää urakalla koko joukkuetta kentällä lyhyillä vaihdoilla. Kierrätys veikin EBT:n pelistä rytmin ja KaaRo pääsi nakuttelemaan tasatahtiin koreja. Lopussa katsomo sai kuitenkin nähdä iloisen espoolaisjoukkueen kuittaavan pelin 15 pisteen johtoasemassa. Joukkueesta erottui positiivisesti neljä viidestä 3-pisteen heitosta sisään nakannut Inari Syrjänen (14 pistettä), jonka pitkä loukkaantumisjakso on ohi ja otteet paranevat kohisten. Muut pistehait ottelusta olivat Hanna Kuula (17 pistettä) ja Heini Hakasalo (13 pistettä). Pelisilmää ja asennetta osoitti myös Saara Sandell, joka kahmaisi peräti 8 riistoa ottelun aikana.

 

EBT esitti varsin myönteisiä otteita marssiessaan SM-sarjaan puhtaalla pelillä. Syksyn aikana pelin eri osa-alueet ovat alkaneet toimia paremmin ja varsinkin puolustuspäässä joukkue on parhaimmillaan erittäin tehokas. SM-sarjan alkaessa onkin mielenkiintoista nähdä pystyisikö EBT tavoittelemaan myös mitaleja, vai jatketaanko kokemusten hankintaa viime vuosien tapaan. Viikonlopusta EBT haluaa kiittää isäntäjoukkue Wartin taustatiimiä hyvistä järjestelyistä ja kauden tähän saakka komeimmasta buffa-pöydästä.

Onnea ja menestystä tytöille tulevaan kauteen!