Espoo Team Lappeenrantaan

15.10.2010

Kauden voittotilinsä kotiavauksessa korkannut Espoo Team suuntaa tulevana lauantaina bussin keulan kohti Lappeenrantaa. Vastassa on sarjan kovin pumppu, hallitseva Suomen Mestari, Lappeenrannan Catz. Puolustava mestari on hyvin samanlaisessa tilanteessa kuin espoolaisetkin. Joukkue uusiutui rajusti ja aloitti sarjan kangerrellen. Catz palloili sarja - avauksessa ”Tiimin” tapaan vierastappion. Silloin pidemmän korren nappasi, juuri Espoo Team:n kaatama, Äänekosken Huima.

Äänekosken Huima käväisi lauantaina Espoon urheiluhallilla. Tiimi oli avaustappionsa jälkeen kasannut rivejään ja jalka liikkui huomattavasti paremmin kuin viikkoa aiemmin. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kotijoukkueen puolustus vuosi alkuun kuin Titanicin pohja. Vierailija Huima vyörytti hyökkäystään espoolaisten korin läheisyyteen ja hallitsi erityisesti levypallopeliä.

Ottelun edetessä ote siirtyi kuitenkin kotijoukkueelle. Espoolaisyleisön riemuksi tahtipuikkoa heiluttivat, lähes pysäyttämättömän Niina Laaksosen lisäksi, oman juniorikaartin edustajat Anni Mäkitalo sekä energisesti esiintynyt Evita Iiskola. Espoo Team oli karata ottelussa jo reilummalle karkumatkalle, mutta jäätyminen johtoasemassa teki ottelusta vielä trillerin. Voitosta taisteltiin viimeisille sekunneille asti. Voittokorin äänekoskelaisten sukkaan naulasi, paluun maailmalta kotiin tehnyt, Laura Wilson.

”Voitto oli tärkeä, mutta pelillisesti olemme vielä kaukana siitä mitä voimme esittää.” Summasi ottelua päävalmentaja Mikko Larkas.

”Laivan keula kääntyy kuitenkin hiljalleen oikeaan suuntaan. Olemme olleet yhdessä vasta kuusi viikkoa joten on turha odottaakaan liikoja. Joukkueelle on annettava aikaa kasvaa yhteen.” Lisää Larkas.

Seuraava taisto onkin edessä erittäin pikaisesti. Espoo Team kohtaa huomenna sarjan hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin heidän kotiparketillaan. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kahdesta pelatusta ottelustaan toisen.

Lappeenranta uusiutunut rajusti

Lappeenrannan Catz on uusinut ryhmäänsä rajusti. Joukkueen monivuotinen tähtipelaaja Jelena Reshetko joutuu jättämään ainakin alkukauden väliin perheenlisäyksen johdosta. Toinen tukipilari, Jelena Solovjeva, joutui puolestaan lopettamaan polvivaivojensa vuoksi. Amerikkalaispelaaja Elisa Bue jätti joukkueen mestaruusjuhlien tauottua ja Juta Jahilo palasi Forssan alkuun.

Tilalle on saatu kuitenkin tukku erinomaisia pelinaisia. Orimattilan suunnalta joukkueeseen liittyivät Henna Vapamaa sekä Vilja Kesänen.

Idän suunnalta joukkuetta vahvistamaan saapuivat Viron maajoukkue pelaaja Kerttu Jallai sekä naisten Euroliigassa asti pelannut venäläinen Elizaveta Kityzina. Muutoin hallitsevan mestarin ”rosteri” on pysynyt samana. Hyökkäystä johtaa maajoukkueestakin tuttu kaksikko Reetta Piipari sekä Vilma Kesänen. Korin alla häärii Kaisa Tuure ja kaarelta palloja koriin pommittaa Kaisa Valtakari.

Espoo Team lähtee otteluun hyvän harjoitusviikon saattelemana. Joukkue on pysynyt pieniä kolhuja lukuun ottamatta ehjänä ja on taas viikon valmiimpi. Luvassa on taas kovaa vääntöä sarjan ehdotonta ennakkosuosikkia vastaan. Espoo Team on osoittanut, että joukkueesta löytyy monta ratkaisijaa ja kaiken osuessa kohdalleen joukkuetta on todella vaikea kampittaa. Kun bussi nytkähtää kohti Lappeenrantaa on mielissä ainoastaan pelin voittaminen ja sarjapisteet.

”Joukkue on harjoitellut koko viikon hyvin. Pieniä häiriötekijöitä on ollut, mutta olen tyytyväinen viikon antiin.” kertaa Larkas.

”Olemme taas enemmän kartalla siitä mitä haetaan ja miten kaverit vierellä pelaa. Aika on ollut rajallinen, mutta siitä on otettu maksimit irti. Odotan ottelusta kahden hyvän koripallojoukkueen tiukkaa vääntöä.” päättää päävalmentaja Larkas.

Espoo Team esiintyy kotiparketilla seuraavan kerran vasta torstaina 28.10. Tuolloin Tapiolan urheiluhalliin saapuu Keravan Energia Team. Peli alkaa 18:30 ja ottelutapahtumaan on vapaa pääsy.

NÄHDÄÄN PELISSÄ!