A-tytöille oppitunti pelivalmiudesta

19.10.2010

EBT:n A-tytöt aloittivat kauden 2010-2011 SM-sarjan vieraspelillä Tampereen Pyrinnön vieraana.  Molemmat joukkueet lähtivät peliin vain 9 pelaajalla, lisäksi EBT:llä oli mukana A-tyttöjen SM-sarjadebyyttinsä tehneet Riina Salo(-95) ja Veera Moilanen(-96).

Kotijoukkue tuli peliin kovalla intensiteetillä, ja laiskasti peliin lähtenyt vierasjoukkue oli jatkuvasti vaikeuksissa Pyrinnön aggressiivisen miespuolustuksen kanssa. Kun vielä omassa päässä oltiin jatkuvasti askel vastustajaa perässä, saivat pyrinnön tytöt juosta ensimmäisen jakson tulokseksi 27-9. Toinen jakso pelattiin samoissa merkeissä, ja ETB:n puolustuksenvaihteluista huolimatta Pyrinnön hyökkäyspeliä ei saatu hidastettua. Puoliajalle tilanteessa 48-18.

Kolmannen jakson alussa tapahtui EBT:n kauan toivottu herääminen, ja vihdoin myös puolustupäässä taisteltiin irtopalloista ja pakotettiin vastustaja vaikeampii ratkasuihin. Kolmas jakso meni pisteellä Pyrinnölle, mutta viimeisellä jaksolla EBT romahti jälleen ja Pyrintö pääsi juoksemaan helpon näköisiä koreja kuvioidensa päätteeksi. Lopputulos 86-44 kertonee oleellisen tapahtumasta eikä jätä varaa selittelyille.

EBT:n paras vaikeassa pelissä oli kapteeni Heini Hakasalo, joka kantoi joukkueettaan tehoilla 17/6. Kotijoukkue Pyrinnön tehokkaimmat olivat Nea Mäkelä 29/21/6s ja Elisa Runsas 21/3. Ottelutilastoon pääset tästä