B-tytöt voittoon valtakunnallisen I-divarin ensimmäisessä kotiottelussa

7.11.2010

Edellisenä viikonloppuna vieraspeleissään kontannut b-tyttöjen joukkue starttasi valtakunnallisen I-divarin kotiottelut voitolla Puhu Junioreista. EBT:n voitto oli Puhun ensimmäinen tappio sarjassa ja niin jo entuudestaan tasainen sarja sai lisää väriä.

Viikon lajiharjoituksissa kaikki vähänkin monimutkaisemmat hyökkäyskuviot unohtanut kotijoukkue lähti ensimmäiseen otteluun kotiluolassaan päällään uudet lämmittelypaidat joita käyttäessä oli tullut jo taisteluvoitto alueellisen divarin pelistä. Etukäteen monipuoliseksi luokiteltava Puhu aloitti ottelun hieman terävämmin ja vei ekan kympin 8-13 EBT:n vielä keskittyessä käyttämään lähes kaikkia pelaajia kentällä.

 

Toisen neljänneksen vei kotijoukkue numeroin 13-11 pitkälti yksilösuoritusten ja levypallopelaamisen johdosta. Puoliajalle mentiin vieraiden johtaessa hitusen 21-24 mutta tämähän sopii kotijoukkueelle. Mitä vähemmän tehtyjä pisteitä molemmilla, sen paremmat mahdollisuudet EBT:n tytöillä.

 

Kolmannen neljänneksen alusta kentälle juoksi sisuuntunut kotijoukkue. Puolustuksessa nukuttiin edelleen ajoittain todella pahasti mutta pallo liikkui nyt hyökkäyspäässä huomattavasti paremmin ja huudetut pienpelitkin pystyttiin viimeistelemään paremmalla prosentilla. Tämä tapahtumarikas kymppi kotijoukkueelle 14-13.

 

Viimeisellä neljänneksellä virhevaikeuksiin ajautunut vierasjoukkue Puhu ei enää kyennyt vastaamaan muuten tasaisena pysyneeseen pistetehtailuun vaan jäi kuuteen pisteeseen. Kotijoukkue onnistui tärkeässä tilanteessa vapariviivalta, korin alta ja vähän kauempaakin niin että pisteitä kertyi 16. Tämä neljännes siis kotijoukkueelle 16-6 ja koko ottelu sitä myötä 51-43.

 

Viikon päästä EBT:n b-tytöt matkustavat toisen kerran Kotkaan, tällä kertaa Peka-96:n vieraaksi. Voittajana ottelusta selvinnee se kummalle korien tekeminen on vähemmän hankalaa.