B-tytöillä murheellinen viikonloppu

14.11.2010

Lauantaina malmin palloiluhallilla johtoasemansa menettänyt ja alueellisessa pelissä tappion Kapolle kokenut EBT:n b-tyttöjoukkue matkasi toisen ja viimeisen(?) kerran tällä kaudella Kotkaan. Tällä kertaa valtakunnalisen divarin reissu tehtiin Peka:n nuorempien tyttöjen eli 96-syntyneiden vieraaksi. Kolmannen neljänneksen musta hetki koitui vieraiden painajaiseksi ja kotijoukkue Peka vei pelin nimiinsä lukemin 60-54.

Kotkaan kymmenen pelaajan rykelmällä matkannut EBT kohtasi Karhulan liikuntahallissa taitavan ja monipuolisen Pelikarhujen 96-ikäluokan. Ulkona hytisseistä joukkueista vieraat olivat tällä kertaa paremmin hereillä. Viikko sitten muutettu lämmittelyrutiini on selkeästi tehnyt tehtävänsä tai sitten oli vaan jälleen ”täysi kuu ja korkeat vedet” koska EBT vei ekan kympin nimiinsä 15-21.

 

Toisella neljänneksellä lukemat alkoivatkin muistuttaa sitä normaalia b-ikäisten tyttöjen tekemistä eli läheltä ohi, kaukaa rautoihin ja vuoron perään vastustajan käsiin syöttöjä. Tämän rikkonaisen ja virheiden sävyttämän jakson vei nimiinsä kotijoukkue Peka 14-13 ja puoliajalle lähdettiin silti vieraiden johdossa 29-34.

 

Puoliajan jälkeen oli tavoitteena saada pelistä pois kotijoukkueen tähtipelaajat, nostaa puolustusta ja hyökätä nopeista kovalla prosentilla. Tässä EBT:n tytöt onnistuivatkin mutta vain osittain. Pekan järjettömän nopea takapelaaja Anni Laurikainen otti viidennen virheensä jo jakson alussa ja EBT käynnisti aktiivisemman puolustuksen. Joukkuepuolustuksen sijaan tämä aktiivisuus näky siinä että pallollisen puolustaja teki töitä hiki hatussa ja ne neljä muuta söivät popcornia pyyhkien suolakarpaloita huuliltaan päivitellen ”huhhuh miten raskata hommaa tuo paineen pitäminen.” Paineen pitäminen johti ylilyönteihin ja Peka heitti vapareita sisään hyvällä prosentilla. Nopeisiin pääseminen ei siis onnistunut eikä hyökkääminen muutenkaan, jakso Pekalle tylyin numeroin 19-7.

 

Kolmannelle neljännekselle kuvaavaa oli että heittokellon umpeutuessa Pekan kookas ja pehmeäkätinen sisäpelaaja onnistui heittämään pallon koriin keskelle keksintöä todennäköisesti näkemättä minne sen pallon pistää. Päätyrajan avautuessa heittokellossa oli kaksi sekuntia ja palloa ehdittiin pudottamaan & pomputtamaankin välissä, kaikenkaikkiaan erittäin kova suoritus pelaajalta sekä hienosti pöydän takana toimineelta väeltä...toisilla käsi tärisee, toisilla ei.

 

Puolustuksen intensiteetin viimeisen kympin alusta löytänyt EBT pääsi vielä neljän pisteen päähän mutta siihen se kiri katkesi ja jälleen jonkun pyyhkiessä suolaisia huuliaan Peka rokotti vieden pelin numeroin 60-54.

 

Positiivisella puolella mainittakoon Naben taistelu sijoiltaan menneestä sormesta huolimatta, vaihtopenkin mieltä lämmittänyt Lotan ”tyly kolmonen naamaan” sekä pelitilanneheittojen prosentit eli kakkoset 12/29 (41%) ja kolmoset 7/17 (41%). Nämä ovat siis prosentit pelin tilastojen perusteella, tilastojen joissa mm. reilun kymmenen levypalloa on jäänyt merkkaamatta. Tähän onkin hyvä lainata erästä espoonlahdessa vaikuttavaa leppoisaa erotuomaria jonka nimi muistuttaa vanhaa puhelinyhtiötä. Vanha herra tokaisi tuossa koulujen välisten pelejen lomassa epäselvän tilanteen kohdalla: ”learning by doing.”

 

Ensi viikonloppuna espoonlahden urheiluhallilla tarjoillaan b-tyttöjen valtakunnallista divariherkkua oikein kahden ottelun verran. Lauantaina EBT:n vieraaksi saapuu Riento Turusta (peli alkaa 1830) ja sunnuntaina otetaan yhteen vaihteeksi taas Kapon kanssa klo 1400. Koreja ei välttämättä ole luvassa kauheasti mutta vauhtia ja myötähäpeän hetkiä sitäkin enemmän. Tervetuloa katsastamaan onko ”tekeminen” vienyt EBT:n sikermän uudelle raiteelle...buffassa käy käteinen.