A-Tytöt heräsi lopulta taistelemaan ja iloitteli ohi Capitalsista

15.11.2010

 

Jos ensimmäisen erän perusteella olisi ennustanut ottelun lopputulosta, olisi EBT:n tytöistä jäänyt vaisu varjo muistoksi Helmi Centeristä lauantain loppuiltapäivän ottelussa Helsingin Capitalsia vastaan. Riehakas espoolaisyleisö siivitti tytöt kuitenkin taisteluun, ja joukkueemme nousi vähitellen rinnalle terävän puolustuksen saattelemana. EBT:n A-tytöt heräsivät kuin karhukaiset tuhatvuotisesta unestaan ja nuijivat taululle voittolukemat 52-59. Päivän ratkaisupelaajana hääri Joukkue – isolla J:llä.

Ensimmäisen erän hallinta oli kiistatta Capitalsilla, joka dominoi kotikentällään sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Osoituksena hallinnasta oli EBT:n vain 3 onnistunutta pelitilannekoria. Kun samalla joukkueemme puolustustyöskentely muistutti enemmänkin lämmittelyharjoitusta, oli taululla tylysti 21-11 Capitalsille. Toisen erän aikana tapahtui kuitenkin tarvittava muutos puolustuspäässä ja erä kirjattiin jo tasan. Sonja Rahkonen kävi muistuttamassa esimerkillään muulle joukkueelle, kuinka tärkeää levypallojen noukkiminen on pelin tulokselle. Sisäpelin hallinta siirtyi vähitelleen EBT:lle. Vaikka ero puoliajalla olikin 10 pistettä, olivat pelaajien ilmeet jo lupaavan päättäväisiä.

Kolmannelle jaksolle tultaessa aktivoitunut puolustus alkoi tuottaa selvemmin tulosta Capitalsin hyökkäyksien kilpistyessä menetyksiin ja epäonnistuneisiin heittoihin kaarelta. Nyt asetelma oli kuin peilikuva ensimmäisestä erästä EBT:n nyt päättäessä hyökkäyksiä onnistuneesti. Ahkera ja aktiivinen puolustuspeli hajotti Capitalsin kuviot tehokkaasti, ja EBT pääsi vastaiskuilla tuntumaan. Erän lopulla eroa oli enää 2 pistettä Capitalsille (41-39). Ratkaisevassa  4. erässa toi Anniina Tuomela onnistuneilla vapaaheitoilla EBT:n tasoihin, ja selvästi tarkemmin heittotilanteet  viimeistellyt vieras Espoosta marssi vähitellen ohi. Erässä muutamaan sopivaan paikkaan uponneet Kiki Kourilehdon kolmoset mursivat Capitalsin pelin selkärankaa ratkaisevasti.  Jos pelistä pitää hakea ratkaisijoita, on oikeastaan paikallaan mainita koko joukkue.  Faktoista kiinnostuneille kuitenkin muutama maininta: korikuningatar Hanna 13pts/10lev, Heini 12/4/4s ja Kirsti 10/5.