B-tytöillä takana tapahtumarikas viikonloppu

21.11.2010

B-tyttöjen viikonlopun ohjelmaan kuului kaksi mielenkiintoista ottelua. Lauantaina vastaan asettui valtakunnallisen I-divarin kakkonen eli Riento Turusta ja sunnuntaina espoonlahden jalkoja & sydämmiä rikkovalle muovimatolle vastaan tallusti Kapo. Turi oli tyly vierailija ja vei ottelun numeroin 55-85 mutta sunnuntaina Kapo joutui lähtemään kotimatkalle tappio niskassaan, voittolukemat EBT:lle 82-65.

Lauantain otteluun hienoisena altavastaajana lähtenyt kotijoukkue EBT sai edellisenä iltana vedettyä huikeat viimeistelyharjoitukset kun läheisen koulun ovi ei auennutkaan totuttuun tapaan. Huono kenraali tarkoittaa tällä kertaa myös huonoa lopputulosta sillä Riennon tytöt naputtelivat ekan kympin nimiinsä peräti 4-25. Näistä lukemista täysi kunnia vieraiden erittäin hyvälle miespuolustukselle josta neuvottiin ottamaan mallia.

 

21 pisteen tappioasemasta on hankala nousta peliin mukaan ja juniorikoriksen puolella tämä monesti tarkoittaa totaalista lamaantumista. Espoonlahdessa tuntuu vaan kaikki olevan mahdollista koska toisella neljänneksellä EBT heräsi taistelemaan vieden sen nimiinsä 28-23. Molempien joukkueiden onnistumista seurasi aina nukahdus mutta viihdearvoltaan tämä pätkä on yksi kauden parhaista, aitoa ”run & fun” -korista.

 

Puoliajan jälkeen vierailija Turi terästäytyi taas ja vei loput 20min nimiinsä 11-18 sekä 12-19. EBT:n tunnelin päässä näkyi silti valoa sillä taistelu jatkui viimeisille minuuteille asti eikä päät painuneet edes oikeudenjakajien virhearviointien seurauksena. Turi voittoon 55-85 ja EBT tankkaamaan, levähtämään ja odottelemaan uuden pelin alkua.

 

Sunnuntain otteluun Kapoa vastaan EBT:n kokoonpano oli hieman muuttunut. Akatemian ja A-tyttöjen kanssa harjoitteleva & pelaava Ansku teki debyytin sarjakaudella pelattuaan vain karsinnan toisen osan oman ikäryhmänsä mukana. Edellisen päivän tappiosta sisuuntunut EBT rallattelikin ekan kympin nimiinsä 21-15. Sunnuntain hyvään alkuun ei löydy kuin yksi selvä selitys eli päävalmentajan paikalla aloitukseen saakka istunut rento ja leppoisa Nalle Puh. Puhin (pehmolelu) päättämä avari ja pelikuviot purivat Kapon puolustusmuotoihin oivallisesti.

 

Toinen kymppi mentiin tasaisissa merkeissä 15-15 molempien sählätessä pallon kanssa vuoron perään. Puoliajalle siis EBT:n johtaessa niukasti kuudella pisteellä, 36-30.

 

Uuden puoliaikarutiinin säestämänä EBT tuli kolmannelle neljännekselle sisään hyvällä rytinällä. Kapo laittoi kampoihin jatkuvalla puolustusmuotojen vaihtelulla ja aktiivisella tekemisellä mutta kolmannen neljänneksen lopulla EBT repäisi eroa lisää onnistuen laajalla rintamalla mm. Siljan heittäessä sisään toisen kahdesta onnistuneesta kolmen pisteen heitostaan. Erä EBT:lle peräti 28-16.

 

Viimeisellä kympillä Kapo viritteli vielä kirivaihdetta silmään ja saikin välillä 24 pisteeseen venyneen eron kurottua pienemmäksi mutta EBT:n tytöt esiintyivät edukseen silti päättäväisesti ja rohkeasti. Jakso vieraille 18-19 mutta ottelu kotijoukkueelle numeroin 82-65. Tilastoissa 10 pelaajaa kotijoukkueelta pisteiden makuun ja neljä pelaajaa kaksinumeroisiin lukemiin Anskun johtaessa ryhmää 14 pisteellään. Kakkosten prosentti lupaava 56% ja levypallot kotijoukkueen hyväksi 55-43.

 

Pelin jälkeen b-tytöt suuntasivat syömään terveellistä kotiruokaa (ottakaa mallia!) koko joukkueen voimin. Saunan ja ruoan päälle katseltiin Turi-peliä kolmen jakson verran koko ryhmän tuntiessa myötähäpeää omasta tekemisestään, toisinaan on hyvä muistuttaa itselle missä kaikessa sitä parannettavaa vielä on. Viikonlopun ainoa suuri negatiivinen asia oli kameran rikkoutuminen ennen Kapo-pelin alkua, siinä jäi nyt monta onnistumista kuvaamatta.

 

Tasaisen valtakunnallisen divarin kolmantena majaileva EBT matkaa viikon päästä Lahteen SBG:n vieraaksi. Pelissä selviää kumpi joukkue saa neljännen voiton tai tappion omaan sarakkeeseen. Lahteen on lyhyt matka kannustamaan ja jos ei paikallista buffaa halua tukea niin ota omat eväät matkaan.