Sarjajohtaja ToPo liian kova pala A-tytöillemme

29.11.2010

Lauantai-iltapäivään 27.11. EBT:n A-tytöt marssivat Munkkiniemen yhteiskoululle A-tyttöjen SM-sarjaa johtavan Torpan Poikien vieraaksi, joka on koonnut tälle vuodelle HNMKY:sta ja pääkaupunkiseudun muista joukkueista synnytetyn kovakuntoisen joukkueen. Munkkiniemen emännät antoivat EBT:n tytöille alun mietiskelyn jälkeen oikein emännän kädestä pallovarmuutta hyökkäyspäässä ja aggressiivisuutta puolustuksessa. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen EBT joutui toteamaan ToPon olleen kaikilla pelin osa-alueilla edellä ja lopputulokseksi kirjattiin 75-43 kotijoukkueelle.

EBT otti otteluun ehkä kauden reippaimman vieraspelin alun tykittämällä taululle 0-8 lukemat ajassa 1.45.  Vielä kolmen minuutinkin kohdalla johtolukemat koreilivat lukemissa 3-11. Tästä eteenpäin pelin suunta kuitenkin muuttui ja esiin astui varsin tehokas, pallovarma ja aggressiivinen ToPo, jonka koko joukkue raivosi molemmissa päissä kenttää, sisällä ja ulkona. EBT:n onnistui kuitenkin pitämään pelin 1. erän loppuun tasoissa lukemin 22-22. Tästä kiitos kuuluu hyvin heittopelissä onnistuneille Inarille, Suskille, Heinille ja Kikille. Toisella jaksolla ToPo otti kuitenkin kaikki aseet EBT:n hyökkäyksestä ja latoi erälukemat 18-4, mikä ei jätä epäselvyyksiä pelin hallinnasta. Varsinkin EBT:n otteluiden selkäranka, sisäpeli, tuotti tänään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia vastustajan joko napatessa sisään syötöt tai puolustaen sisäpelaajat pimeentoon pisteyrityksissä. Kuvaavaa oli esimerkiksi, että sentteriosastostamme Hanna Kuula teki ensimmäisen ja ainoan korinsa vasta toisella puoliajalla. Hanna oli erittäin tiukassa vartoinnissa koko pelin ajan ja välillä tuntui kuin korikin olisi vältellyt Hannan nostoja.

ToPo jatkoi toisella puoliajalla siitä, mihin jäi ensimmäisen puoliajan päätteeksi. Koriero kasvoi tasaisesti EBT:n päästessä vasta kolmannen erän lopussa hieman peliin mukaan.  Tänään aloitusviisikon ulkopuolelta ei juuri löytynyt peliin uutta tehoa. Siinä missä ToPo pystyi pyörittämään koko joukkuetta kentällä tehokkaasti ja pitämään pelissä kiivasta tempoa, EBT:n kokemattomampi kaarti oli vielä ottamassa oppia pelinopeudesta ja pallovarmuudesta. Pelistä jäi kuitenkin mieleen pelaajia, joille ToPon todellinen haastaminen olisi ollut mieleen: Susanna Immonen 10 p, Heini Hakasalo 10 p, Kiki Kourilehto 10 p/7 lev ja Inari Syrjänen 8 pistettä.  ToPo:sta koko joukkue suoriutui varsin tasaisesti hyvin, mutta erityismaininta voidaan antaa sisäpelaajille Fiina Oljemarkille ja Sanna Jaatelalle.

Selkäsaunasta huolimatta joukkueellamme on kuitenkin paljon parannettavaa tuleviin peleihin. Hyökkäyspelimme on koville joukkueille vielä turhan passiivista, ja puolustus pelaaja pelaajaa vastaan aukeaa vielä turhan helposti. Kehitys ei kuitenkaan ole salatiedettä: lisää asennetta, jalkatyötä ja pallovarmuutta saadaan harjoituksissa.