B-pojilla kolmen pelin superviikonloppu

30.11.2010

Vierasvoitot Rekolasta ja WB:stä ja tappio Hongalle

Lauantai 27.11.  Eteläisen alueen I-divisioona: Rekolan Urheilijat-EBT 57-61
Alueen sarjassa EBT matkusti vain yhden ottelun hävinneen Rekolan vieraaksi.  Ottelu oli erittäin tasainen alusta loppuun. Ensimmäinen jakso meni viiden pinnan erolla kotijoukkueelle, mutta toisella jaksolla EBT käänsi pelin tasoihin ja meni tauolle puolestaan viiden pinnan erolla. Kolmas jakso väännettiin lähes tasatahtiin, lopputuloksena pinna enemmän eroa EBT:lle.  Samalla kuitenkin poikien virhetilit olivat alkaneet täyttyä uhkaavasti, ja kaksi pelaajaa joutuikin penkille jo kolmannen jakson puolivälissä.  Ottelun neljännestä jaksosta oli siis tulossa vaikea.   Peli pysyi kuitenkin hyvin kasassa virhevaikeuksista huolimatta, ja vaikka kolmaskin pelaaja sai virheet täyteen neljännen jakson lopulla, pystyivät pojat pitämään johtonsa loppuun asti. Tuloksena siis hieno voitto Rekolasta, ja syksyn ensimmäinen vierasvoitto alueen sarjassa.

Sunnuntai 28.11.  Valtakunnallinen I-divisioona: Wartti Basket-EBT 53-69
Valtakunnallisen sarjan pelit jatkuivat niinikään vieraspelillä Itä-Helsingissä.  Ottelusta muodostui varsin kaksijakoinen. Ensimmäinen jakso lähti hyvin liikkeelle, ja jatkui loppuun asti EBT:n komennossa. Eroa kotijoukkueeseen syntyi peräti 12 pistettä.  Toisella jaksolla osat vaihtuivat kuitenkin täysin, kun jakson ensimmäiset seitsemän minuuttia menivät WB:lle peräti 19-4. Turvallisen tuntuinen johto oli siis hetkessä hukattu, ja WB yllättäen siirtynyt jopa kolmen pisteen johtoon. Jakson loppu sujui onneksi hiukan paremmin, ja tauolle mentiin EBT:n kolmen pisteen johdossa 29-32.  Ottelun lopulliseksi käännekohdaksi muodostui kolmas jakso, jonka EBT aloitti jälleen avausjakson tapaan, ja WB putosi täysin vauhdista.  Kolmas jakso meni EBT:lle peräti 2-22, ja peli oli käytännössä ratkaistu. Neljännessä jaksossa WB onnistui hiukan kaunistelemaan numeroita, mutta toinen peräkkäinen vierasvoitto oli kuitenkin selvä.

Maanantai 29.11.  Eteläisen alueen I-divisioona: EBT-Honka 27-64
B-pojat päättivät syksyn pelit alueen sarjassa kotipeliin Honkaa vastaan.  Honka oli tullut paikalle vahvalla kokoonpanolla, ja EBT saikin oppitunnin lähes jokaisella pelin osa-alueella. Ero joukkueiden välillä esim. heittovarmuudessa oli huima. Ja vaikka ohi heitettiin urakalla, niin hyökkäyspään levypalloja EBT sai kokoon vain 5 kappaletta koko ottelussa.  Helppo voitto Hongalle. EBT:n osalta eteläisen alueen I-divisioona on nyt syksyn osalta pelattu, ja saldona 4 voittoa ja 4 tappiota. Kevään sarjassa tätä tulosta on hyvä lähteä parantamaan.