PuHun juniorit oppimatkalla EBT:n A-tyttöjen kotihallissa

24.1.2011

Synkimmän talven väistyessä ja auringon säteiden hiljalleen voimistuessa EBT:n A-tytöt ovat jälleen heräämässä tasolleen korisukan kutittelussa. Jo pitkälle edennyt kausi tuotti tytöillemme tilastoharvinaisuuden tänään – uskokaa tai älkää: ensimmäisen kotivoiton! Vastuksena olleesta PuHu Junioreista ei lopulta ollut uhkaajaksi EBT:läisille, kun tyttömme löysivät toisensa kentällä ja penkillä. Pelilukemat 72-62 kirjattiin kotijoukkueelle leppoisasti ilman sydämen tykytyksiä.

Lauantain pelin vastuksesi tullut PuHu Juniorit on selvästi ohittanut muutama vuosi sitten syntyneen kriisin, kun edustusjoukkeen raha-asiat ajoivat koko seuran vaikeuksiin. Tänä vuonna tytöissä meno on jo sellaista, että tulevina vuosina vastus sen kuin kovenee. A-tytöissä PuHun joukkue on nuori ja ketterä. Tänään EBT olikin alussa helisemässä kärkkäästi puolustavien ja ahnaasti korille ajavien vantaalaisten puristuksessa. Oikeastaan peli kääntyi PuHun pienoisesta hallinnasta toisen jakson aikana. Kotijoukkueen paikkapuolustus vähensi PuHulaisten ajomahdollisuuksia ja tiuhaan vaihtoja tehnyt EBT pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä hyvin tuloksin.

Toisella jaksolla peli lopulta karkasi vieraiden tavoittamattomiin, kun hyväksi havaittu taktiikka jaksettiin pitää. Peli ei sisältänyt niinkään hienouksia, vaan joukkue eteni yksinkertaisella mutta riittävän tehokkaalla suorituksella. Parhaimmillaan 15 pisteeseen venynyt ero tehtiin 3 sekunnin viivan sisältä ajaen ja heittäen. 3 pisteen kaarelta toki yritettiin, mutta onnistuttiin vaivaiset kaksi kertaa. Puolustuspään yliote vei lopulta tarkimman terän PuHun hyökkäyksistä. EBT:n tehotilastoissa Inari, Hanna, Saara ja Heini olivat kärjessä. Vierasjoukkueesta erityisesti  Nea Vuorisen ja Audrey Mulumban tehot kannattaa pitää mielessä ensi kautta varten.

EBT:n A-tyttöjen ja Akatemian kausi on ollut hieman alavireinen kauden puolivälin tuntumassa, ja tuttua ”tiukat matsit voitoiksi” asennetta on saanut välillä hakea. Kauteemme on jälleen kuulunut myös loukkaantumisia ja niiden tuomia muutoksia peliin. Muutokset ja tappiot ovat ehkä syöneet joukkueen iskua, mutta tänään otteissa näkyi arvaus uudesta tulemisesta. Suorituksia kannustettiin kentällä ja penkillä. Kaikki menestys tulee kuitenkin joukkueen sisältä. Tätä positiivista joukkuehenkeä kannattaakin joukkueen ideoida vielä yhdessä ja kukin mielessään. Olisiko nyt voittojen aika edessä!