EBT Akatemia käänsi OrJy:stä riemukkaan trilleri-voiton

27.1.2011

A-tyttöjemme ja Akatemian naisten viikonloppu päättyi tuplavoittoon sunnuntain naisten I-divisioonan ottelussa Orimattilan Jymyä vastaan. Alusta asti tiukka otte-lu näytti jo kääntyvän päättäväisen OrJy:n voitoksi toisen puoliajan alussa, mutta Akatemiamme oli päättänyt toisin. Joukkueemme taisteli 4. erässä rinnalle ja loppulukemat 70-69 olivatkin varsin myönteinen tulos kotijoukkueelle, joka aikoo säilyä saavutetulla sarjatasolla.

Sunnuntain peliin OrJy oli selvästi tullut latautuneena ja joukkueemme avainpelaajiin kuuluvien Silvennoinen-Suolinna-Tirkkosen hakiessa ratkaisuja lähipelissä OrJy:n Kuisma-Kesänen-Tuomi onnistuivat pelottavalla tarkkuudella kaukoheitoissa, joista osa lähti reilusti 3. pisteen viivan takaa. OrJy:n koko joukkue onnistuikin peräti 38% tarkkuudella 3 pisteen heitoissa; tämä kannattaa kotijoukkueen pitää harjoituksissa mielessä. Vieraiden pistekuningatar koko ottelussa, Kaisa Kuisma teki ottelusta alusta alkaen todella työlään EBT:läisille onnistuen sekä korinteossa (22pts) että puolustuksessa. Toisella jaksolla esiin kentällä astui kuitenkin Miia Tirkkonen, jonka aktiivinen ja oivaltava hyökkäyspeli korin alla alkoi tuottaa tulosta. Puoliajalle tultaessa peli olikin tasan 32-32.

Jos peli kokonaisuudessaan oli tiukka, sitä ei voi sanoa 3. jakson alusta. Jaksoon mahtui 5 minuutin musta hetki, joka päättyi 4-19 vieraille, mikä oli jo katkaista kotijoukkueen selän. Tässä vaihessa vierailla tuntui onnistuvan kaikki, ja kotijoukkue näytti lamaantuvan kolmosten upotessa omassa päässä. Peli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Miia Tirkkosen aktiivisen pelin johdattelemana ero alkoi pienentyä kori korilta. Neljänteen erään tultiin 8 pisteen takamatkalta, mutta nyt olikin sitten Akatemiamme vuoro rynnistää peräti 6 pisteen johtoon seuraavien 7 minuutin aikana. Taistelu ei vieläkään tauonnut siihen, vaan OrJy halusi väkisin rinnalle. Viimeiset sekunnit taisteltiin aikalisien kera jännityssekunteina loppuun asti. Nyt voitto revittiin kuitenkin kotiin, mikä lupaa hyvää kevään jatkopeleihin. Olipahan jälleen huikea jännistysnäytelmä.

EBT:n joukkueesta Miia Tirkkosen esimerkki oli hurja myös tehoiltaan: 28 pistettä, 11 levypalloa ja 33 tehopistettä. Vierasjoukkue joutui myös rikkomaan Miia peräti 9 kertaa, mikä on hyvä osoitus siitä miten vaikeaa pelaajaamme oli puolustaa. Saara Silvennoinen (13 pts) ja Satu Suolinna (11) säestivät myös tuloksellisesti, silloin kun pisteitä tarvittiin. Onnea koko joukkueelle ja lisää tällaista saadaan varmasti kevään aikana nähdä, jos sama asenne säilyy kuin sunnuntaina.