Amo-talvileiri vedettiin läpi iloisissa tunnelmissa

16.2.2011

Vuosittain järjestettävä EBT:n talvileiri on vuoden 2011 osalta vietetty. Kisakeskuksessa 11-13.2 järjestetty leiri keräsi laajan osanoton C-junioreista nuorempiin. Tunnelmat olivat yleisesti hyvät ja paikka oivallinen koripalloleirin pitämiselle.

Leiriohjelmaan kuului laji- ja tukitreenejä. Tukitreenit pidettiin sisäjuoksuradalla ja treenejä vedettiin oman valmentajan, Joonas Iisalon tai Martti Iivosen komennuksessa. Juoksuradalla vedettiin paljon nopeus- ja ketteryysharjoitteita. Myös koripallo oli välillä mukana harjotteissa. Viimeisissä tukitreeneissä päästiin myös hyppimään trampoliinilla, jossa nähtiin huimapäisiä temppuja ja loistavaa vartalonhallintaa.
Lajitreeneissä käytössä oli sekä iso päähalli että pienempi ruokalan yhteydessä oleva sali. Lajitreeneissä käyttin läpi jokaisen joukkueen pelillisiä asioita, mutta harjoituksiin mahtui myös runsaasti yksilötaito-harjotteita. Varsinkin isossa hallissa yksilötaitoa (esim. heittoa, harhautuksia ja ajamista) oli erinomainen mahdollisuus harjoittaa, kun käytössä oli yhteensä 8 koria.

Tiivis harjoitusaikataulu vaati kuitenkin myös veronsa. Leirillä koettiin pari sairastumis- ja loukkaantumistapausta. Myös ruokailun merkitys tuli selväksi pelaajille, kun puhti meinasi loppua kesken treenien lauantaina. Tästä pelaajat kuitenkin oppivat ja sunnuntain aamupalalla jokaisella oli suurempi määrä ruokaa kuin lauantaina. Sunnuntain turnauspeleissä nähtiin tiukkaa taistelua ja hyvää asennetta. Erityisesti minipoikien ja minityttöjen väliset pelit olivat  taistelua alusta loppuun. 
Jokaisen päivän päätteeksi joukkueiden valmentajat jakoivat Amo-tsempparipalkinnot päivän tsempparipelaajille. Tsemppari palkinnon sai mm. kovasta yrittämisestä treeneissä, hyvästä käytöksestä ja muiden huomioon ottamisesta ja valmentajien kuuntelusta. 

Ruokaa kehuivat sekä valmentajat että pelaajat. Pelaajien lempiruuaksi selvisi kyselytutkimuksen perusteella spaghetti bolognese. Myös ruokalan kahvio oli pelaajien käytössä lauantai-iltana ja sunnuntaina ennen lähtöä. Vadelmalimonadi, karkkipussit ja sipsit tekivät kauppansa liiankin hyvin. Kahviossa olisi ollut tarjolla makeisten lisäksi mm. ruisleipää ja hedelmiä, mutta jostain syystä niiden menekki jäi hyvin pieneksi.

Sunnuntaina kotiin lähti väsyneitä, mutta tyytyväisiä nuoria koripallolupauksia.
Hauskinta leirillä pelaajien mielstä oli 1) Vapaa-aika 2) Turnauspelit ja 3) Tsemppareiden palkitseminen.