Naisten SM-välierät alkavat

22.3.2011

Espoo Team saa vastaansa välieräsarjassa viime vuoden mestarin, Lappeenrannan Catzin. Finaaliin pääsee kolmella otteluvoitolla. Pelit alkavat tiistaina 22.3. vieraspelillä Lappeenrannassa.

Ottelua voi seurata suorana klo 18,25 alkaen myös omalta PC:ltä osoitteesta:

http://edustus.catz.fi/catztv/catztv

Espoon ensimmäinen kotipeli onkin sitten jo perjantaina 25.3. klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa. Lippuja otteluun saa ennen ottelua ovelta, aikuiset 10 euroa ja erityisryhmät 5 euroa.

Catzilla on vahva kaupallinen konsepti ja se on kyennyt loihtimaan alueelleen vahvan naisten huippukoripallon voimanpesän ja hyvillä resursseilla hoidetun vetovoimaisen organisaation.

Catziin pelaajakokoonpano on astetta kovempi kuin puolivälierävastustaja FoA:lla. Catzin pelin sielu on kokenut maajoukkueratsu, Reetta Piipari jota täydentää viime kesänä maajoukkueessakin pelannut Vilma Kesänen. Korin alta löytyy 195-senttinen venäläisvahvistus , Elizaveta Kityzina, jolla on vaikuttava CV niin Moskovan Dynamon kuin kivenkovan Israelin sarjan pelaajana. Venäjän nuorten maajoukkueessa Euroopan mestaruuden voittanut ja pitkään jo Lappeenrannassa viihtynyt Lena Reshetko on palannut tositoimiin ennätysnopeasti esikoisen syntymän jälkeen. Eestin maajoukkuelaituri, Kerttu Jallai, tuo eurovahvistuksena lisävoimaa ja viimeisenä joukkueeseen liittynyt amerikkalainen, Lisa Lee, tunnetaan vaarallisena ja liikkuvana laiturina aiemmilta vuosilta Kotkan Pelikarhujen joukkueesta. Joukkueen kapteenina toimii Catzin oma kasvatti, väkivahva 189-senttinen sentteri, Kaisa Tuure. Naisten maajoukkuekokemusta löytyy myös Kaisa Valtakarilta.

Myös Espoolla on laadukas ohjelma, joka nojaa kuitenkin ennen kaikkea espoolaiseen omaan pelaajatuotantoon ja pääkaupunkiseudulta saatuihin täsmävahvistuksiin. Tsekin maajoukkueessa yli 150 peliä urakoinuut Mirka Dettmann on Espoon joukkueesta ainoa, jolla ei ainakaan vielä ole Suomen passia. Häntäkin voi kyllä hyvällä syyllä kutsua vähintäänkin uussuomalaiseksi, koska on vuosia asunut, tehnyt työtä myös valmentajana vuoden ympäri Suomessa. Espoon laaja ja laadukas pelaajamateriaali onkin vuoden mittaan tullut jo näillä sivuilla hyvin tutuksi. Espoo Teamin ohjelma luo espoolaisille nuorille lahjakkuuksille hienon mahdollisuuden kehittyä ja mitata rajoja korkeatasoisen SM -sarjan kovimpia joukkueita ja pelaajia vastaan. Tämä luo nuorille pelaajille ponnahduslaudan myös kansainvälisiin ympyröihin ja naisten maajoukkuetehtäviin.

Päävalmentaja Mikko Larkas on yhdessä muun valmennusryhmänsä kanssa saanut joukkueelleen kehitettyä kauden mittaan hyvän peli-identiteetin, joka perustuu intensiiviseen pelitapaan, äärimmäisen kovan puolustuksen ja sitoutumisen kautta. Joukkue on hyvin valmennettu ja on hyvässä kunnossa. Puolivälieräsarja osoitti, että myös hyvä pelihuumori on säilynyt raskaan runkosarja vaiheen jälkeen näihin kauden tärkeimpiin peleihin, joissa haetaan seuraavaa Suomen Mestaria.

Espoo Team tarvitsee nyt perjantain kotipelissä espoolaisten laajan tuen. Onhan odotettavissa hieno ja harvinaislaatuinen ottelutapahtuma, missä luodaan peruskiveä kevään 2011 menestykselle. Tulethan kannustamaan Espoon väreissä pelaaavat voittoon.