B-tytöille kultaa alueen 1-divarista

18.4.2011

B-tyttöjen kultajoukkue 2010-2011

Espoo Basket Teamin b-tytöt voittivat kultaa eteläisen alueen 1-divarissa. Aluefinaalien välierässä kaatui Puhu numeroin 67-42 ja finaalissa Tapiolan Honka 42-65.

B-tyttöjen huikeat esitykset alkoivat jo muutama viikko takaperin kun joukkue kohtasi aluesarjan viimeisessä ottelussa Wartin joukkueen vieraspelissä Vuosaaren urheilutalolla. Aluesarjaa vaihtelevalla kokoonpanolla pelannut Wartti marssitti EBT:tä vastaan kentälle useita b-tyttöjen sm-sarjan pelaajia mutta EBT:n tytöt vastasivat haasteeseen äärimmäisellä tilannekovuudella. Ottelu päättyi EBT:n voittoon 39-78. Kamppailun jälkeen Wartin valmentaja kyseli joukkueen ikärakennetta ja kehui espoolaisten olleen tilannekovuudessa hänen mielestään edellä jopa Wartin 1-joukkuetta joka voitti b-tyttöjen sm-kultaa. Ihmetystä aiheutti myös se ettei EBT:n joukkue pelaa b-tyttöjen sm-sarjaa.

Aluefinaalit alkoivat välierällä valtakunnallisen 1-divarin final4-tapahtumassa esiintynyttä Puhua vastaan hienosti kun EBT vei alkuminuutit nimiinsä selvästi. Alun jälkeen numerot hieman tasoittuivat ja Puhu pääsi otteluun mukaan mutta laajalla rotaatiolla pelannut EBT vei kamppailun nimiinsä selkeästi numeroin 42-67. Espoolaiset osoittivat jälleen että tilannekovuus oli huippuluokkaa ja koria suojeltiin koko viisikon voimin vaihtopenkin kannustamana. Onnistumisia tuli laajalta rintamalta hyökkäyspäässä ja omia vahvuuksia käytettiin toistuvasti hyväksi.

Sunnuntain finaalissa vastaan asettui Tapiolan Honka jonka aluefinaaleihin kasaama joukkue piti sisällä sm-pronssia ottaneita pelaajia sekä valtakunnallisen 1-divarin vastuunkantajia. Peli sai lentävän lähdön Riinan laittaessa palloa keskelle keksintöä kolmosen kaaren takaa ja koko EBT:n joukkueen puolustaessa omaa koria jo tutuksi tulleella tilannekovuudella. Honka pyrki horjuttamaan EBT:n tyttöjen itseluottamusta prässäämällä Wartin sm-joukkueelta lainatulla tavalla paikoin siinä onnistuen. Pelin edetessä katsomossa kuului monta "vau!" -efektiä kun EBT liikutti palloa päästä päähän ilman että se osui maahan ollenkaan tilanteen päättyessä koriin tai virheeseen. Asiantuntijat huokailivat kun Honka ei päässyt "mihinkään" ja yritykset kariutuivat tuon tuosta hankaliin heittovalintoihin tai EBT:n tyttöjen torjuntoihin. Finaalissa loistavasti pelanneesta joukkueesta nousi esille kaksi selkeää vastuunkantajaa kun Riina heitti tarkasti kaaren takaa ja hassutteli välillä lähes koko Hongan joukkuetta kiemuroillaan. Riinan lisäksi pelissä erityisen hyvin onnistui Nabe joka tuntui olevan kaikissa irtopalloissa kiinni ottaen lukuisia riistoja ja levypalloja tehden siinä sivussa myös ison määrän pisteitä. EBT voitti ottelun loppujen lopuksi selvin numeroin 42-65 ja summerin soidessa riemu oli rajaton.

Mahtava esitys EBT:n b-tyttöjen joukkueelta ja samalla osoitus siitä että Espoossa osataan pelata muutakin kuin "neitikorista" ;)

Mikko Rönkä