Tuomas Iisalo ja Juho Nenonen puhuivat kehitysryhmäläisille urheilijan elämästä

19.5.2011

Miesten maajoukkuetason koripalloilijat Tuomas Iisalo (Espoon Honka) sekä Juho Nenonen (Joensuun Kataja) kävivät pitämässä luennon huippukoripallopolun pelaajille.

Luento alkoi Tuomaksen ja Juhon kertoessa omaa historiaansa, josta päästiin mutkien ja erilaisten tarinoiden kautta nykyiseen tilanteeseen, ja siihen millaista urheilijan elämä on käytännössä. Kaksikon historiat poikkesivat monelta osin toisistaan, mutta pari asiaa miehiä yhdisti alusta alkaen: intohimo, kurinalaisuus, halu kehittyä ja rakkaus koripalloon. Molemmat ovat päässeet huipulle kovalla työllä, kumpikin on käyttänyt tuhansia tunteja omatoimiseen harjoitteluun. Vaikka matkan varrella on ollut vaikeuksia (loukkaantumisia, muita elämän ongelmia, jne), niin siltikään kumpikaan ei lopettanut kesken. Molemmat ovat uskoneet  alusta alkaen pääsevänsä huipulle!

Viihdyttävä ja paljon asiaa sisältänyt luento piti sisällään monia tärkeitä asioita urheilijan elämään liittyen. Yksi asia oli kokonaisuuden ymmärtäminen Juhon demonstroidessa hienosti harjoittelun, levon sekä ravinnon merkitystä urheilijan elämässä. Juho painotti sitä, että urheilijana ei voi nauttia koko aikaa kaikista samoista asioista kuin muut vaan täytyy pystyä jättämään tiettyjä asioita elämästä pois (kurinalaisuus). Tuomas painotti taas jatkuvasti uskoa itseensä ja visiota tulevaisuudesta. Molempien tärkeimpiä viestejä oli se, että ainakaan huipulle pääseminen ei saa jäädä kiinni harjoittelun määrästä vaan omatoimiseen harjoitteluun ja liikuntaan täytyy panostaa jos huipulle halutaan!

EBT kiittää Tuomasta ja Juhoa loistavasta ja viihdyttävästä luennosta, ja toivottaa menestystä tulevaan maajoukkuekesään.

Luento päätti kehitysryhmien toiminnan menneeltä kaudelta. Kiitos kaikille kehitysryhmiin osallistuneille pelaajille hienosta vuodesta! Ensi syksynä on tarkoitus jatkaa kehitysryhmien harjoittelua. Tulevan kauden konseptista lisää alkysyksystä!