Maajoukkuevalmentaja Pekka Salminen EBT:hen

3.10.2011

Pekka Salminen kuva: Tuomas Venhola

Miesten maajoukkueen valmentaja sekä 18- vuotiaiden miesten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen aloittaa valmentajana EBT:ssä.

 

Viime kaudella Espoon Hongan miesten päävalmentajana toiminut Salminen ottaa vastuun seurassamme vanhempien tyttö- ja poikajunioreiden kehitysryhmän päävalmentajana apunaan Lauri Kailio ja Joonatan Akkanen.  

Pekan yli 30 valmennusvuoden aikana hän on valmentanut nimekkäitä joukkueita. Vantaan Pussihukista alkanut ura on tarjonnut hänelle haasteita vuosikymmenien varrella. Ruotsissa 2000-luvun alussa Salminen valmensi Solna Vikingsiä ja joukkue saavutti hänen komennossaan kaksi Ruotsin mestaruutta sekä yhden hopean. Pääsarjajoukkueiden valmennuksesta Pekalla on yhdeksän vuoden kokemus ja hän on toiminut aiemmin Torpan Poikien ja Joensuun Katajan päävalmentajana sekä kahdeksan vuoden ajan Mäkelänrinteen urheilulukion koripallovalmentajana. 

Kiireisen kesän jälkeen pieni hengähdys oli todella tarpeen, vaikkakin tapa jolla se tuli (Hongan kohtalo) oli henkisesti todella raskas.  Tässä pienellä "lomalla" oli aikaa miettiä suomalaista koripalloilua kokonaisuutena ja  miten voisin ihan oikeasti auttaa rakasta lajiamme kehittymään.
Nuorten, motivoituneiden pelaajien henkilökohtainen valmennus oli johtopäätökseni ja samalla kuvaan astui EBT tarjoten minulle mahdollisuutta auttaa nuoria, motivoituneita pelaajia kehityksen tiellä. Ei kai siinä tarvinnut kauaa miettiä: Hommiin vaan!” kommentoi Pekka päätöstään.

Koripallon asema Suomessa on viime aikoina vahvistunut merkittävästi ja mielenkiinto lajia kohtaan on kasvanut, jossa myös Pekan tekemällä työllä on iso osuus.

EBT toivottaa Pekan lämpimästi tervetulleeksi seuraan ja olemme erittäin iloisia saadessamme hänen kaltaisensa taitavan ja arvostetun huippuvalmentajan mukaan seuraamme!