Martti Sajantila A- poikien uudeksi päävalmentajaksi

21.10.2011

Päävalmentaja Martti Sajantila

EBT:n A-pojat 1 saa kokeneen SM- sarjapelaajan ja -valmentajan päävalmentajakseen.

 

Martilla on huikea pelaaja- valmennustausta. Martin oma peliura alkoi 1968 Tapiolan Hongassa. Omalla peliurallaan Martti pelasi SM- sarjassa 14 kautta 1977 - 1993 Hongan paidassa ja kaudella 1985-1986 HNMKY:n joukueessa.   

Takamiehen paikkalla pelannut Martti on tehnyt pisteitä SM- sarjassa 5534 (keskiarvo 14,2 pistettä/ ottelu). Saavutuksena1 Suomen mestaruus, 2 SM- hopeaa ja 1 SM- pronssi, 1 Suomen Cup voitto.

Sajantila pelasi myös miesten maaotteluita 102 ja nuorten maaotteluita 4. (pisteitä miesten maaotteluissa 816/ ka 8,1).
Lisäksi saavutuksena Pohjoismaiden mestaruus maajoukkueiden miesten tasolla 1983.

Valmentajakokemusta  Martille on karttunut miesten pääsarjassa ja hän on valmentanut  Espoon Honkaa kausilla 1990-1991 sekä 1994-1995.

Juniorivalmentaja Martti toimi  Hongassa vuodesta 1998-2010. Hän on valmentanut  poika-ja tyttöjoukkueita mikroista C- junnuihin sekä yksi kausi AP 2 joukkueen valmentajana. Valmennettavat junnujengit ovat voittaneet useita eteläisen alueen mestaruuksia sekä esintyneet Scania Cup finaaleissa 3 kertaa ( 3 hopeaa).

 "EBT on seura, jossa on tehty hyvää työtä jo vuosia ja jonka toiminta on kehittynyt huikeasti viime vuosina ja on kiva nähdä, että Espooseen on kehittynyt toinenkin iso koripalloseura.Toivottavasti voin auttaa seuraa omalta osaltani kehittymään eteenpäin. Useiden vuosikymmenien Honka vuosien jälkeen on mielenkiintoista nähdä, miten toisetkin seurat toimivat", kertoo Martti.

"Vuoden tauon jälkeen on kiva taas olla mukana koriksen valmennushommissa. Nuorten motivoituneiden pelaajien kanssa toimiminen on antoisaa hommaa ja antaa mukavaa vastapainoa työelämän paineille. EBT tarjosikin mielenkiintoisen valmentajapaikan osana innostunutta valmennutiimiä ja siihen oli hetken miettimisen jälkeen helppo tarttua. 

Valmentamisen aloituksen kannnalta tilanne on hiukan haasteellinen, kun hyppään kesken kauden mukaan valmennuskseen. Joukkue näyttää kuitenkin olevan ainakin hyvässä kunnossa, joten eiköhän homma ala sujua pienen totuttelujakson jälkeen", Sajantila toteaa.

Toivottavasti kaikki  EBT:n juniorit tulevat katsomaan kotipelejämme, jotta saisimme peleihin hyvän tunnelman, toivoo Martti.

 EBT on erittäin iloinen Martin mukaantulosta ja toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi seuraan!