Espoo Teamin Vennu 02-tyttöjen treeneissä

26.10.2011

Vennu kertoi tytöille koripalloilijan arjesta; aamutreenit, iltatreenit ja siihen väliin työpäivä!
Saga ja Vennu
Tytöt seuraavat tarkkaavaisesti Vennun ohjeita

02-tyttöjen porukka sai mieluisia vieraita treeneihin, kun kummipelaaja Venla-Kaisla Hölttä Espoo Teamista tuli pitämään tytöille harjoitukset 24.10.

 

Edellisen viikonlopun triplakierros ei ilmeisesti tuntunut missään, sillä ensimmäiset tytöt olivat jo puoli tuntia ennen treenejä paikalla omatoimisesti lämmittelemässä.

Lämmittelyksi tytöt saivat hyvää pallonkäsittelytreeniä - niin tuttua kuin jotain uuttakin. Kaikki 17 tyttöä tekivät harjoitteita kieli keskellä suuta, ja vaikeimpia juttuja tullaan varmasti harjoittelemaan omalla ajalla - sen verran hienoilta Vennun kahdella pallolla kikkailut tyttöjen mielestä näyttivät.

Koska kilpailu on tärkeä elementti tässä lajissa, pääsivät tytöt 1vs1 -harjoitteen muodossa mittelemään pisteistä. Uutuutena omiin treeneihin, korin lisäksi pisteitä sai vaikuttavista dyykkauksista (sekä hyvistä yrityksistä). Pienen arkailun jälkeen alkoi tyttöjä pisteiden toivossa lentää - välillä pallon ohi, välillä luovemmin kesken kuljetuksen. Jos näin korkean tason pelaaja sanoo, että kuuluu dyykata niin silloin sen täytyy varmasti niin olla. Tämän jälkeen meidän peleissä tullaan varmasti näkemään taisteluja lattialla vielä entistäkin enemmän!

Vennu opetti tytöille myös syöttämisen ja liikkumisen tärkeyttä hipan muodossa, sekä melko uutena asiana sulkemista. Jokainen tyttö varmasti oppi jotain uutta - tai ainakin sai hyvää kertausta. Välillä kun oppi menee paremmin perille, kun kertojana on vieraileva tähti, eikä oma valmentaja... Kontaktia ei pidä pelätä, ja joka hetki pitää yrittää täysillä. Viimeiseksi tytöt pääsivät vielä pelaamaan, vauhtia riitti ja taisi kaiken innostuksen keskellä jokunen korikin tulla.

Treenien lopuksi tytöt saivat kysellä Vennulta korisasioita. Yleensä kovin äänekkäältä ja sanavalmiilta joukkueelta vei kuitenkin kissa kielen, ja kysymyksiä saatiin vain muutamia. Vennun lempipelaajat, treenimäärät ja seuraava kotiottelu saatiin kuitenkin muistiin; näinpä kummipelaaja toivottavasti palkitaan äänekkäillä kannustuksilla jo seuraavassa pelissä!

Koko tytöt-02 porukka kiittää Vennua vierailusta ja hyvistä opeista!