EBT:n miehille pisteet kauden ensimmäisestä paikallistaistosta

3.11.2011

Kuvassa ottelun hahmo Joonas Suotamo taistossa Anton Odabasin kanssa. Tilannetta seuraa vasemmalla Kelohongan Kalle Naapi ja oikealla taustalla Antti Koivisto.
Joukkueen päävalmentaja Leon Huff jakaa ohjeita apuvalmentaja Erik Paynen ja pelaajavalmentaja Tomi Malmelinin kuunnellessa vieressä.

Sarjakärki Karkkilalle kärsityn 4 pisteen niukan vierastappion jälkeen Espoonlahdessa pelattiin kauden ensimmäinen paikallisvääntö viime sunnuntaina 30.10., kun vastaan saapui Tapiolan Hongan miesten kakkosjoukkue Kelohonka.

EBT johti ottelua alusta loppuun hienokseltaan ja runsaslukuisen yleisön edessä pelattu jännitysnäytelmä päättyi kotijoukkueen niukkaan, mutta ansaittuun voittoon lukemin 89 – 85 (43 – 36).

Ottelun ylösheitossa kohtasivat EBT:n jo konkariksi laskettava Joonas Suotamo ja Kelohongan suuri tulevaisuuden lupaus Anton Odabasi, joka hieman yllättäen veti pidemmän korren saaden pallon hetkellisesti vieraille. Lähes välittömästi EBT:n kapteeni Lauri Järvinen kuitenkin teki ensimmäisen riistonsa ja vapautti Suotamon upeaan donkkiin. Avausneljännes eteni tästä vauhdikkaasti korilta toiselle; EBT oli hieman ihmeissään Kelohongan todella ärhäkkään puolustuksen edessä, mutta kovalla työnteolla jakson loppuluvuiksi saatiin 28 – 23.

Toinen kymmenminuuttinen jatkui edellistä vieläkin tiiviimmällä puolustuspelillä, johon myös kotijoukkue oli herännyt. EBT:n pelinrakentelu ei saanut hetkeäkään rauhaa Kalle Naapin ja Ville Puotilan painaessa päälle, mutta Järvinen, Toni Svärd ja Jukka-Pekka Kujala suoriutuivat urakasta kunnialla, sekä pystyivät laittamaan samanlaista prässiä Kelohongalle omassa päässä. Molempien joukkueiden pelatessa kovalla asenteella tuomittiin luonnollisesti virheitä, josta seuranneissa vapaaheitoissa EBT:n jyvä oli kateissa ja vastaavasti Kelohonka pysyi ottelussa mukana oman prosentin ollessa kiitettävä. Neljännes päättyi lukemiin 15 – 13 ja puoliajalle mentiin tilanteessa 43 – 36.

Puoliajan jälkeen jännitysnäytelmä jatkui. Kovaa yritystä molemmilta, mitään ei saanut ilmaiseksi. Ennen puoliaikaa 5 pistettä tehnyt nuori Odabasi alkoi väläytellä osaamistaan aiheuttaen puolustajilleen Suotamolle tai Nicolas Dolencille jatkuvaa päänvaivaa. Naapin, Puotilan ja Lauri Saarelan avustaessa Kelohonka kavensi pelin pariin koriin ja näin edettiin loppuun asti. Kolmas jakso päättyi Kelohongalle 18 – 21.

Viimeinen kymppi eteni edellisen tavoin hienona jännitysnäytelmänä. Kukaan ei saanut kentällä tehdä mitään ilmaiseksi, mutta vaikka puolustukset olivatkin hereillä, oli jo kulunut 30-minuuttinen pakottanut kaikki pelaajat nostamaan suoritustasoaan sen verran teräväksi, että koreja tuli melkoisen runsaslukuisesti kovilla prosenteilla: 28 – 28. Jakson ja samalla ottelun ehdottomaksi hahmoksi nousi Joonas Suotamo, joka vihdoin löysi tarkkuutensa myös vapaaheittoviivalta: yhdeksästä yrityksestä kahdeksan sisään. Pelitilanteista tuli vielä 8 lisää ja kokonaispisteet 16 neljänneksellä.

Joonas Suotamo oli ansaitusti ottelun paras pelaaja. Kelohongalta kovan vastuksen antoi 16-vuotias Odabasi, josta kuulemme vielä paljon. Odabasin, Puotilan ja Naapin lisäksi vieraiden nuoressa rosterissa oli pelissä Visa Tarjanne ja Teemu Sulonen; jotka kaikki pelaavat myös Hongan miesten edustusjoukkueessa 1-divisioonassa. EBT:ltä tässäkin valossa hieno voitto tasokkaasta vastustajasta.

Voiton ja hienon trillerin lisäksi Espoonlahdessa oli mahtavaa havaita näiden pelien kiinnostavan. Hallin kiinteät katsomon osat olivat täynnä ja osa joutui istumaan portailla; muutama vieläpä seurasi peliä kentän tasolla salin päädyissä. Lienee ajan kysymys, koska ajettavat katsomonosat otetaan käyttöön.

EBT:n pisteet ja levypallot: Suotamo 24/10, Julius Pehkonen 18/3, Jose Dominguez 16/8, Järvinen 16/5, Marco Tammi 6/3, Dolenc 4/1, Kujala 3/5, Svärd 2/2 ja Mikko Jantunen 0/1. Tomi Korpi ja Roope Visuri olivat lisäksi kokoonpanossa.

Kelohongan pisteet: Odabasi 22, Naapi 18, Sulonen 15, Puotila 9, Saarela 9, Antti Koivisto 9, Lauri Koivisto 2, Oscar Andersen 1, Visa Tarjanne 0 ja Leo Tarjanne 0.

EBT – Kelohonka ottelussa ensiesiintymisensä EBT:n penkinpäässä tekivät eräs maamme suurista lajilegendoista Leon Huff apunaan myös pitkän päivätyön Suomessa pelaajana tehnyt Erik Payne. Runsaan viikon yhteinen taival näkyi vielä hienosäädön puutteena, mutta paljon oli jo ehtinyt tapahtuakin; hyvältä näyttää.

Joukkue kohtaa seuraavaksi vieraissa sarjaa Karkkilan kanssa puhtaalla pelillä johtavan Keravan Energia Teamin ensi sunnuntaina 6.11. klo 15:00 Killan koululla. Kotisaliin palataan sunnuntaina 13.11. klo 15:30, jolloin kohdataan PuHun kova miehistö Vantaalta.

Enemmän miesten edustusjoukkueesta ja sen edesottamuksista voi lukea osoitteessa: http://www.ebt.fi/joukkueet/aikuiset/miehet/ebt_1/.

 (Teksti: Kaarle Manner, kuvat Hannu Sivula)