Miesten edustusjoukkue urakoi kaksi voittoa

18.11.2011

Kuva: Hannu Sivula
Joonas Suotamo

Miesten joukkueella oli sunnuntaina 13.10. kotipeli Espoonlahdessa ja vastaan tuli PuHu Vantaalta. Vieraat olivat sarjataulukossa EBT:n tavoin keskikastissa ja erittäin fyysisenä joukkueena toisivat muutenkin haasteita peliin.

PuHun kokoonpano oli pelissä hieman vajaalukuinen ja etenkin takamiesten poissaolo näkyi pahasti. Juoksuvoimaisempi ja nopeampi kotijoukkue korjasikin pisteet melko vaivattomasti talteen lukemin 77 - 49 (41 - 24) huolimatta melko luokattomasta heittotarkkuudesta.

Ensimmäinen jakso alkoi suhteellisen tasaisella väännöllä EBT:n Joonas Suotamon ja Lauri Järvisen tehdessä joukkueen ensimmäiset 14 pistettä; PuHun onnistujia alussa olivat Miikka Wessman ja Lasse Riihimäki. Erän loppupuolella PuHu menetti pari kertaa pallon tai sortui hätäilyyn heittopaikoissa ja EBT voitti jakson luvuin 18 - 14.

Toisen jakson alussa EBT:n energinen puolustaminen aiheutti PuHulle menetyksen toisensa jälkeen ja samalla vieraiden hyökkääminen oli jatkuvasti malttamatonta. Heitot lähtivät nopeasti ja seuranneista levypallotilanteista Suotamo korjasi helposti irtopallot käynnistäen jatkuvalla syötöllä nopeita ylivoimahyökkäyksiä. Peli oli ohi ja puoliajalla oltiin tilanteessa 41 - 24 jakson päätyttyä lukuihin 23 - 10.

Puoliajan jälkeisellä kymmenminuuttisella EBT kasvatti eroa vaihtomiesten voimin entisestään PuHun painiessa ylitsepääsemättömien korinteko-ongelmien kanssa; lukemat 16 - 9. Viimeinen erä oli lähinnä pelailua, vaikkakin vieraiden käyttöön ottama paikkapuolustus piti neljänneksen näennäisesti tasaisena: 20 - 16 ja summerin soidessa taululla lukemat 77 - 49.

Ottelua seuraamassa oli jälleen mukavasti yleisöä ja vaikka ottelu olikin molemmilta hieman nihkeää korinteon suhteen, maistui kotivoitto kuitenkin jälleen kovasti. Ottelussa kotijoukkueen voiton suurimpina kivijalkoina loistivat parhaaksi pelaajaksi valittu Joonas Suotamo ja puolustuspäässä lukuisia riistoja hakenut ikitaistelija Jukka-Pekka Kujala.

EBT:n pisteet ja levypallot: Suotamo 17/13, Kujala 10/6, Järvinen 10/4, Toni Svärd 9/2, Julius Pehkonen 8/1, Mikko Jantunen 7/4, Marco Tammi 6/3, Nicolas Dolenc 6/3, Jose Dominguez 4/6, Roope Visuri 0/2 ja Tomi Korpi 0/1.

PuHun pisteet: Artur Surov 14, Wessman 13, Mikko Tuunanen 5, Vesa Sell 5, Riihimäki 5, Kristian Nurminen 4 ja Janne Ansas 3.

Seuraava peli EBT:llä oli edessä vieraissa heti seuraavana päivänä maanantaiehtoona Hämeenlinnassa Punaportin Bluesia vastaan.
 

14.11. PuB - EBT 69 - 96 (33 - 40)

Alkuasetelma vieraspeliin Punaportin Bluesia vastaan oli edellispäivän kotivoiton jälkeen hieman haasteellinen. Ovatko kaikki ensinnäkin palautuneet riittävästi, tai miten yleensäkään maanantai-iltana pelihuumori löytyy sarjan pisimmän reissun päätteeksi Hämeenlinnassa. Lisäksi kotijoukkue PuB oli voittoputkessa vietyään pisteet edellisistä kolmesta ottelustaan eikä EBT ollut vielä voittanut yhtään vieraspeliä kuluvalla kaudella.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. PuB heitti kaukaa tarkasti ja EBT:n peliä piti raiteilla tuttu mies: Joonas Suotamo. Vertailuna ensimmäisen erän kotijoukkueen 15 pistettä yhteensä vs. Suotamon sama henkilökohtainen lukema 15, jonka päälle Lauri Järvisen ja Toni Svärdin 6 pistettä: vierasjohto 15 - 21.

Toisella neljänneksellä ottelu jatkui edelleen tasaisena ja PuB pystyi vastaamaan vieraiden haasteeseen hyvin. EBT:n vauhdinpito ja aggressiivinen puolustus teki kuitenkin jo myyrän työtään taustalla ja viitteitä tulevasta oli ilmassa. Lukemat 18 - 19 ja puoliajalle mentiin tilanteessa 33 - 40.

Juuri ennen isoa taukoa alkanut musta jakso jatkui ja PuBin selkäranka meni nopeasti poikki. EBT vyöryi päälle nopeudella ja voimalla vieden kolmannen osan luvuin 15 - 24 ja loppu meni sitten päätösvihellystä odotellessa. Pelailussa puolustusta oli näennäisesti ja koreja syntyi runsaammin: 21 - 32 ja lopputulos 69 - 96.

Ottelussa Suotamo pelasi kauden parhaansa tehden 44 pistettä erinomaisella heittotarkkuudella kaikilta etäisyyksiltä, lisäksi 14 levypalloa sekä jälleen valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi. Svärdin 9 koriin johtanutta syöttöä ja 6 pallon riistoa ansaitsevat myös erityismaininnan.

Kaksi voitettua peliä kahdessa päivässä, joista toisessa vihdoin avauspisteet vieraissa nostavat EBT:n jo neljännelle sijalle sarjassa haastamaan vahvasti kärkikolmikkoa. Nyt on mahdollista hioa peliä lisäksi paremmaksi ajatuksella, sillä seuraava ottelu on vasta sunnuntaina 27.11. Espoonlahdessa. Kyseessä on kauden toinen paikallistaisto, kun klo 15:30 alkavaan vääntöön vieraaksi tulee PUS-Basket.

Lisää miesten edustusjoukkueesta ja sarjasta voi lukea osoitteessa: http://www.ebt.fi/joukkueet/aikuiset/miehet/ebt_1