B-tytöille jatkoaikatappio Honka 1 vastaan

5.12.2011

EBT:n B-tytöt pelasivat SM-sarjassa sunnuntaina 4.12 vierasottelun Honka 1 vastaan – EBT taipui Hongalle kovan taistelun jälkeen jatkoajan jälkeen numeroin 59-52.

Ottelu oli jälleen kerran täysin mustavalkoinen – pelin ensimmäinen puolisko oli EBT:n suvereenia hallintaa, eikä pelissä ollut minkäänlaisia ongelmia. Hongan prässipuolustus purettiin nopeilla pallonsiirroilla helposti ja EBT:n tytöt johtivat puoliajalla jo lukemin 24-39. Kolmannen erän alkuun Honka oli vaihtanut prässipuolustuksen miespuolustukseen ja Honka sai heti erän alkuun 10-0 jakson. EBT:n päävalmentaja Mikko Asikaisen ottama aikalisä rauhoitti peliä tämän jälkeen, mutta peliä ei kuitenkaan pystytty enää kääntämään selkeästi EBT:lle. Varsinaisen peliajan päättyessä tilanne oli tasan 50-50, joten edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla EBT:lle tuli huolimattomuudesta aiheutuneita pallonmenetyksiä ja Honka otti voiton numeroin 59-52.

 

Pelin tilastoista käy ilmi myös helposti tappion syy, EBT:lle tuli pallonmenetyksiä ottelussa huimat 37 kappaletta, kun taas Honka maajoukkuetakamiehensä Emilia Helteen johdolla menetti pallon ainoastaan 19 kertaa.  EBT:n tyttöjen tehotilastot näyttivät pelistä seuraavaa: Helena Sivula (13 pistettä/14 levypalloa), Niina Mattila (13/12), Janette Kotivirta (7/3), Lotta Eräkangas (6/6), Kristiina Kourilehto (4/2),  Lotta Vesiluoma (3/4), Silja Viitala (2/7), Natalia Bhebe (2/2) ja Hanna Paasikallio (2/1).

 

EBT:n B-tyttöjen seuraava peli on vierasottelu Järvenpään NMKY:tä vastaan sunnuntaina 11.12 klo 13:30. Järvenpää on sarjassa kolmantena, kun taas EBT on tällä hetkellä sarjan kuudentena – tiedossa jälleen tiukka ottelu !