Espoo Team katkaisi tappioputkensa

18.1.2012

Espoo Team palasi tiistai-iltana voittojen tielle kukistamalla kotonaan Keravan Energia Teamin korilukemin 75 - 56. Samalla Espoo Team katkaisi kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Lähtökohdat otteluun olivat erikoiset. Alkuviikosta ainoan amerikkalaisvahvistuksensa sopimuksen purkanut Espoo Team lähti otteluun ilman Special Jenningsiä sekä loukkaantunutta Niina Laaksosta. Vastassa oli niin ikään siipirikkoinen ja viikko sitten valmentajaa vaihtanut Kerava.

Ottelun alku oli kotijoukkueen kannalta lupauksia herättävä. Espoo aloitti pelin vauhdilla juosten hetkessä taululle 6 - 0 lukemat. Jokaisesta kotijoukkueen korista vastasi Evita Iiskola. Sama nousukiito jatkui aina toiseen neljännekseen, tilanteeseen 26 - 11 asti. Tässä tilanteessa Kerava otti aikalisän ja siirtyi paikkapuolustukseen, joka sekoitti kotijoukkueen hyökkäyksen täysin.

Hyökkäyksen puurouduttua nukahduksia alkoi tulla myös puolustuspäässä. Espoon aggressiivinen miespuolustus muuttui seisovaksi ja nukahduksia tuli kuin liukuhihnalta. Puoliajalle poistuttiin Espoon johtaessa 41 - 33.

Kolmas kymmenminuuttinen ei tuonut Tiimille helpotusta. Hyökkäys jatkoi tökkimistä ja puolustuksessa hävittiin järjestäen 1-1 tilanteita. Keravan rohkea ja iloinen peli-ilme kantoi hedelmää. Erinomaisesti pelannut Sanna Helenius toi vierailijat jo pisteen päähän, tilanteessa 46 - 45. Tiimi sai kuitenkin tärkeät onnistumiset nuorisokaartiltaan. Ensin Emmi Leinon tyylikäs ajo nosti kotijoukkueen kolmen pisteen johtoon. Välissä onnistunut puolustus ja seuraavassa hyökkäyksessä Meral Bedretdin pamautti kaaren takaa kolmosen pussiin, siirtäen kotijoukkueen kuuden pisteen johtoon. Hurmos kuitenkin katkesi lyhyeen Espoon taas nukahtaessa puolustuksessa. Keravaa kannatellut Centhya Hart jätettiin ypöyksin kaarelle, josta hän rankaisi kotijoukkuetta kolmosellaan. Keravan pelintekijän Laura Juholan toinen onnistunut vapaaheitto toi vierailijat jälleen kahden pisteen päähän. Ennen taukovihellystä kotijoukkueen Laura Wilsonin kova korille ajo palkittiin vapareilla, josta hän ei erehtynyt. Tiimi siirtyi tauolle neljän pisteen johdossa 53 - 49.

Viimeisen erän alku oli pitkään nolla nollaa. Kotijoukkueen puolustus parani merkittävästi, mutta koria ei saatu aikaiseksi millään. Vasta Venlakaisa Höltän kolmenpisteen heitto vapautti kotijoukkueen tuskasta. Laura Wilsonin peräkkäiset onnistumiset hyökkäyspäässä johtivat joukkueen 11 pisteen johtoon, tilanteessa 60 - 49. Ennakkoluulottomia otteita esittänyt Maiju Heikkilä antoi kolmosellaan vielä vierailijoille toivoa, kaventaen eron kahdeksaan pisteeseen. Espoon tiukentunut puolustus Evita Iiskolan johdolla sekä Venlakaisa Höltän ja Laura Wilsonin hyökkäystyöskentely kuitenkin lähettivät emännät tavoittamattomiin. Kuuden ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki katkesi lopulta 19 pisteen erolla vierailijoihin, 75 - 56.

- Kun on kuusi peräkkäistä tappiota alla, niin sellaista ei ole olemassakaan kuin helppo peli. Nyt kuitenkin löytyi se tarvittava vaihde jolla ottelu käännettiin. Täysi tunnustus Keravalle jonka peli-ilme oli iloinen ja rohkea. He olivat tulleet Espooseen tosissaan voittamaan ottelua, päävalmentaja Larkas kommentoi.

Espoo Team pelasi ensimmäisen ottelunsa ilman pelintekijänä pelannutta Special Jenningsiä. Lisäksi sivussa oli joukkueen paras pistenainen Niina Laaksonen. Muutokset eivät kuitenkaan Larkaksen mukaan näkyneet suuremmin.

- On selvää että jollain tasolla poissaolot ja muutokset vaikuttavat peliin. Mielestäni pelasimme kuitenkin hetkittäin erinomaisesti. Laura Wilson ja Venlakaisa Hölttä kantoivat juuri oikealla hetkellä kortensa kekoon ja nuoret pelaajat ottivat isomman roolin kiitettävästi vastaan. Viimeisen jakson puolustus Evita Iiskolan johdolla oli erittäin hyvää ja Emma Laaksonen pelasi äärettömän hyvin isommat minuutit. Myös Meral Bedretdin onnistui erinomaisesti. Nyt meillä on kaksi viikkoa aikaa harjoitella ja parantaa omaa pelaamista. Uskon voiton auttavan yleiseen fiilikseen merkittävästi, Larkas päättää.

Espoo Team - KET 75 - 56
Espoo Team: Wilson 21/5, Hölttä 16/8, Holopainen 13/6, Iiskola 12/9/4s, E.Laaksonen 7/7, Bedretdin 3/5/4r, Leino 3/2, Haukkovaara 0/2
KET: Hart 13/12/2t, Helenius 12/4, Heikkilä 10/3, Juhola 9/3/3r, Sipilä 7/3, Pönnelin 3/4, Valtonen 2/2