Miehet voittoon kärkikamppailussa

30.1.2012

Julius Pehkonen puhkoi Karkkilan puolustusta tarkoilla kaukoheitoillaan. Kuva: Hannu Sivula

Espoo Basket Teamin miesten edustusjoukkue onnistui katkaisemaan kahden ottelun tappioputken sarjakärkeä KaU Korista vastaan. Sunnuntai-iltapäivänä pelattu ottelu pysyi koko ajan tasaisena ja jännitystä riitti loppuun saakka. Ottelun loppulukemiksi jäivät kuitenkin 80–67 (39–32).

Aluksi EBT:n sentteri Joonas Suotamo voittaa aloitushypyn ja hyökkäys tuntuu olevan edellisiä pelejä terävämpää. Tämä on kuitenkin silmänlumetta, sillä Karkkilan ansiokkaat valmentajat ovat tehneet kotiläksynsä ja tietävät EBT:n kuviot jopa kotijoukkueen pelaajia paremmin. Puolustuksessa vanhat ongelmat alkavat esiintyä myös muutaman minuutin pelin jälkeen – puhetta ei ole ja avun avut ovat kadoksissa. 

Onneksi kuitenkin espoolaisten lataus kärkipeliin on kohdallaan. Ensimmäisellä jaksolla vastuuta kantavat muun muassa Marco Tammi ja Jukka-Pekka Kujala. Tammi hakee karkkilalaispuolustuksen keskeltä neljä hyökkäyslevypalloa ja Kujala kerää pari näppärää riistoa. Karkkila sortuu jakson lopussa muutamaan helppoon pallonmenetykseen ja tilanne on parempi kuin voisi olettaa. Ensimmäinen jakso Karkkilalle 18–21.

Toisella jaksolla peli alkaa kääntyä enemmän kotijoukkueelle. Kujala on ottanut Karkkilan tähtipelaajan Kimmo Tolvasen hoiviinsa ja Tolvanen onnistuu rokottamaan vain kertaalleen kolmeen pisteen heitolla. Vaihdosta kentälle tulleet Julius Pehkonen ja Jukka Ohtonen kiittävät myös vastuusta ja vievät EBT:n johtoon 36–29.  KaU:n aikalisä ei tuota tulosta ja puoliajalle mennään lukemissa 39–32.

Tauon jälkeen ero pysyy pitkän aikaa samana, vaikka Karkkila siirtyy paikkapuolustukseen. Kolmannen jakson puolivälissä EBT:lle sattuu kuitenkin musta hetki. Karkkila prässää ja kirii ohi. Aikalisän jälkeen EBT suoraviivaistaa peliään ja onnistuu rikkomaan paikkaprässin täysin. Kentälle takaisin tullut Julius Pehkonen heittää viisi pistettä putkeen ja viimeiselle jaksolle lähdetään lukemissa 61–54.

Viimeisen jakson alkuun EBT:n päävalmentaja Leon Huff laittaa kentälle pienen viisikon. Toni Svärd-Lauri Järvinen-Julius Pehkonen-Jukka Ohtonen-Antti Laukkanen purkaa Karkkilan koko kentän paikkaprässin mallikkaasti. Jakson puolivälissä tulee kuitenkin muutama helppo menetys ja Karkkila hilaa itsensä jo kuuden pisteen päähän. Tässä vaiheessa Laukkanen päättää voittaa pelin vaikka yksin. Hän tekee EBT:n viimeiset kahdeksan pistettä ja samaan aikaan Karkkilan kaukoheitot kolisevat rautoihin. EBT:lle arvokas voitto ja ykkösdivisioonakarsinnat ovat taas askeleen lähempänä totuutta.

Parhaiksi pelaajiksi palkitaan lopussa kovasti uurastanut Laukkanen ja kolmen pisteen viivan takaa tarkasti osunut Pehkonen.

Seuraavaksi EBT saa vastaansa kiihkeässä paikalliskamppailussa Kelohongan torstaina 2.2. Ottelu alkaa Honkahallilla klo 19.15.  Kotisaliin EBT palaa sunnuntaina 12.2, jolloin joukkue saa vastaansa sarjakolmosen Keravan Energia Teamin. Tämän ottelun ylösheitto on klo 17.00.

EBT:n pisteet ja levypallot: Julius Pehkonen 17/2, Antti Laukkanen 16/2, Jukka Ohtonen 11/1, Joonas Suotamo 8/9, Marco Tammi 8/4, Lauri Järvinen 8/2, Nicolas Dolenc 6/1, Toni Svärd 4/2, Jose Dominguez 2/0, Jukka-Pekka Kujala 0/4 (5 syöttöä, 6 riistoa), Mika Metsämaa 0/0 ja Mikko Jantunen 0/0.

KaU Koriksen pisteet: Sami Syrjälä 17, Janne Kinnunen 15, Kimmo Tolvanen 13, Tomi Sakala 9, Joe Nurmio 4, Samuli Brofeldt 4, Miikka Luosmaa 3, Tuomo Heino 2 ja Santeri Ryynänen 0


Enemmän miesten edustusjoukkueesta ja sen edesottamuksista voi lukea osoitteessa: http://www.ebt.fi/joukkueet/aikuiset/miehet/ebt_1/.